Mastercard prepaid kartica

Mastercard prepaid kartica

 

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji, Mastercard® prepaid kartica vam, uz uobičajenu  funkcionalnost i prednosti prepaid modela omogućuje i beskontaktno plaćanje. Kako bi plaćanje bilo još brže i jednostavnije manje iznose kupnje do 40 eura na prodajnim mjestima možete plaćati bez upotrebe PIN-a. Izvrstan je izbor za prodajna mjesta na kojima kupujete svakodnevno (trgovine mješovitom robom, trafike, fast food restorani), jer značajno ubrzava transakciju plaćanja, a pogodna je i za mjesta većih okupljanja (sportske dvorane, muzeji, turističke atrakcije, festivali ili klubovi), gdje vam je posebno važna sigurnost plaćanja. Karticu Mastercard prepaid možete ugovoriti i ako nemate tekući račun u OTP banci.

Iskoristite pogodnosti Mastercard prepaid kartice

Zbog specifičnosti prepaid modela kod kojeg se limit kartice i kontrola iznosa raspoloživog za potrošnju određuje uplatom, Mastercard prepaid kartica je:

  • idealna za internet kupovinu jer se potencijalni rizik zlouporabe drastično smanjuje
  • odlično rješenje za roditelje koji financijski žele podržati svoju djecu, učenike ili studente
  • prikladna za sve situacije u kojima je rizik od zlouporabe, gubitka ili krađe kartice veći nego obično: putovanja, festivali, klubovi…

 

Zašto je beskontaktno plaćanje sigurno:

  • Kartica je prilikom plaćanja uvijek u vašim rukama, ne dajete ju trgovcu
  • Kako bi transakcija bila uspješna, karticu trebate približiti i lagano prisloniti na uređaj za prihvat kartice
  • Provodi se samo jedna transakcija plaćanja i kada greškom karticu prislonite dva puta na uređaj.
  • Zbog velike brzine obavljanja transakcije nije moguće neovlašteno detektiranje podataka s kartice
  • Radi dodatne sigurnosti svako plaćanje iznosa većeg od 40 eura autorizira se PIN-om*

 

 

Korištenje kartice – lako kao 1,2,3

 

Mastercard prepaid karticu možete koristiti do visine sredstava koje ste prebacili na Mastercard prepaid račun i na taj način sami određujete limit kartice. Prijenos sredstava može se obaviti na više načina, putem Internet i Mobilnog bankarstva ili u poslovnici OTP banke, s vašeg ili tuđeg tekućeg računa, s vašeg deviznog računa ili gotovinskom uplatom. Ukoliko uplatu obavljate općom uplatnicom upisujete model 17, a pod poziv na broj, broj vašeg Mastercard prepaid računa (broj računa otisnut je na kartici ispod imena korisnika) te žiro račun OTP banke HR5324070001024070003. 

Uplata/prijenos na prepaid račun odnosno prijenos/isplata s prepaid računa uz Mastercard karticu je bez naknade.

Za korištenje kartice ne naplaćuje se članarina, već samo jednokratna upisnina za period od 3 godine.

Podizanje gotovine moguće je u poslovnicama i na bankomatima OTP banke bez naknade.

OTP banka također ima i rasprostranjenu mrežu EFT/POS terminala širom Hrvatske. Prodajna mjesta na kojima je omogućeno beskontaktno plaćanje Mastercard karticom posebno su označena naljepnicom.
Ako planirate put u inozemstvo pretražite detaljan popis prodajnih mjesta s prihvatom Mastercard kartica u inozemstvu.

 

Kontrola troškova

Kako bismo vam omogućili jednostavnu i učinkovitu kontrolu troškova, jednom mjesečno poslat ćemo vam obavijest o učinjenim troškovima sa specifikacijom. Račun za usluge izvršene u inozemstvu na vašem mjesečnom izvještaju bit će izražen u eurskoj protuvrijednosti. 

Mjesečnu specifikaciju troškova dostavljamo i na vašu e-mail adresu, a ovu uslugu možete ugovoriti putem Internet bankarstva ili u najbližoj poslovnici OTP banke i za vas je besplatna! 

Pregled osnovnih podataka o kartici, promet po kreditnom računu i pregled obavijesti o učinjenim troškovima dostupni su vam u svakom trenutku u okviru usluge OTPdirekt putem Internet bankarstva ili putem Telefonskog bankarstva pozivanjem Kontakt centra OTP banke na broj telefona 0800 210 021.

Efikasno i u svakom trenutku korištenje kartice možete kontrolirati i putem usluge SMS info.

Dostava izvoda na e-mail adresu

Znate li da informacije o stanju i prometu po tekućem, deviznom i žiro računu, kao i pregled mjesečnih troškova učinjenih vašom kreditnom ili prepaid karticom dostavljamo i na odabranu e-mail adresu? Ova usluga je za korisnike besplatna, a može se ugovoriti u svakoj poslovnici OTP banke ili putem usluge eLEMENT@ Internet bankarstvo.

Provjera konverzije

Prema Uredbi (EU) 2019/518 korisnici kartica imaju uvid u izračun iznosa terećenja u valuti računa kartice za transakcije za koje banka zaprima autorizaciju i koje se provode kod inozemnih trgovaca (uključujući i bankomate i uređaje za isplatu gotovog novca) iz Europskog gospodarskog prostora (EEA) i u valutama iz EEA, uz usporedbu s tečajem Europske središnje banke (ECB). Datum valute prema kojem će se tečajevi obračunati prilikom knjiženja bit će jednak datumu transakcije, odnosno datumu kada je financijska transakcija evidentirana u banci.

 

Kako postati korisnik

Želite li postati korisnik Mastercard prepaid kartice, upoznajte se s Općim uvjetima za izdavanje i korištenje Mastercard prepaid kartice i dogovorite sastanak u poslovnici OTP banke. Zahtjev za izdavanje Mastercard prepaid kartice možete nam poslati i putem usluge OTPdirektInternet bankarstvo.
Pouzdanost i sigurnost koju vam pruža Mastercard prepaid kartica pri upravljanju vašim financijama možete priuštiti i vama dragim osobama. 

 

Mastercard prepaid karticu možete ugovoriti i ako nemate tekući račun u OTP banci, a otvaranjem tekućeg računa dobivate niz dodatnih pogodnosti kao što su mogućnost kontrole korištenja kartice u svakom trenutku putem SMS poruka te mogućnost ugovaranja usluga Telefonskog, Internet i Mobilnog bankarstva (OTPdirekt).
Kartica se ugovara na period od 3 godine te se prilikom ugovaranja plaća samo jednokratan trošak upisnine, a mjesečna članarina se ne naplaćuje.