Mastercard prepaid kartica

Mastercard prepaid kartica

 

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji, Mastercard® prepaid kartica vam, uz uobičajenu  funkcionalnost i prednosti prepaid modela omogućuje i beskontaktno plaćanje. Kako bi plaćanje bilo još brže i jednostavnije manje iznose kupnje do 250 kuna na prodajnim mjestima možete plaćati bez upotrebe PIN-a ili potpisa. Izvrstan je izbor za prodajna mjesta na kojima kupujete svakodnevno (trgovine mješovitom robom, trafike, fast food restorani), jer značajno ubrzava transakciju plaćanja, a pogodna je i za mjesta većih okupljanja (sportske dvorane, muzeji, turističke atrakcije, festivali ili klubovi), gdje vam je posebno važna sigurnost plaćanja. Karticu Mastercard prepaid možete ugovoriti i ako nemate tekući račun u OTP banci.

Iskoristite pogodnosti Mastercard prepaid kartice

Zbog specifičnosti prepaid modela kod kojeg se limit kartice i kontrola iznosa raspoloživog za potrošnju određuje uplatom, Mastercard prepaid kartica je:

  • idealna za internet kupovinu jer se potencijalni rizik zlouporabe drastično smanjuje
  • odlično rješenje za roditelje koji financijski žele podržati svoju djecu, učenike ili studente
  • prikladna za sve situacije u kojima je rizik od zlouporabe, gubitka ili krađe kartice veći nego obično: putovanja, festivali, klubovi…

 

Pogledajte video sadržaj o Mastercard karticama:

 

Zašto je beskontaktno plaćanje sigurno:

  • Kartica je prilikom plaćanja uvijek u vašim rukama, ne dajete ju trgovcu
  • Kako bi transakcija bila uspješna, karticu trebate približiti i lagano prisloniti na uređaj za prihvat kartice
  • Provodi se samo jedna transakcija plaćanja i kada greškom karticu prislonite dva puta na uređaj.
  • Zbog velike brzine obavljanja transakcije nije moguće neovlašteno detektiranje podataka s kartice
  • Radi dodatne sigurnosti svako plaćanje iznosa većeg od 250 kuna autorizira se PIN-om*

 

 

Korištenje kartice – lako kao 1,2,3

 

Mastercard prepaid karticu možete koristiti do visine sredstava koje ste prebacili na Mastercard prepaid račun i na taj način sami određujete limit kartice. Prijenos sredstava može se obaviti na više načina, putem Internet i Mobilnog bankarstva ili u poslovnici OTP banke, s vašeg ili tuđeg tekućeg računa, s vašeg deviznog računa ili gotovinskom uplatom. Ukoliko uplatu obavljate općom uplatnicom upisujete model 17, a pod poziv na broj, broj vašeg Mastercard prepaid računa (broj računa otisnut je na kartici ispod imena korisnika) te žiro račun OTP banke HR5324070001024070003. Za svaku uplatu/prijenos na račun uz Mastercard karticu obračunavat će se naknada prema vrijedećim naknadama OTP banke koja se po obavljenoj uplati naplaćuje s računa uz karticu, dok su prijenosi/isplate s računa bez naknade. Za korištenje kartice ne naplaćuje se članarina, već samo jednokratna upisnina za period od 3 godine.

Podizanje gotovine moguće je u poslovnicama i na bankomatima OTP banke bez naknade.

OTP banka također ima i rasprostranjenu mrežu EFT/POS terminala širom Hrvatske. Prodajna mjesta na kojima je omogućeno beskontaktno plaćanje Mastercard karticom posebno su označena naljepnicom.
Ako planirate put u inozemstvo pretražite detaljan popis prodajnih mjesta s prihvatom Mastercard kartica u inozemstvu.

 

Kontrola troškova

Kako bismo vam omogućili jednostavnu i učinkovitu kontrolu troškova, jednom mjesečno poslat ćemo vam obavijest o učinjenim troškovima sa specifikacijom. Račun za usluge izvršene u inozemstvu na vašem mjesečnom izvještaju bit će izražen u kunskoj protuvrijednosti. 

Mjesečnu specifikaciju troškova dostavljamo i na vašu e-mail adresu, a ovu uslugu možete ugovoriti putem Internet bankarstva ili u najbližoj poslovnici OTP banke i za vas je besplatna! 

Pregled osnovnih podataka o kartici, promet po kreditnom računu i pregled obavijesti o učinjenim troškovima dostupni su vam u svakom trenutku u okviru usluge OTPdirekt putem Internet bankarstva ili putem Telefonskog bankarstva pozivanjem Kontakt centra OTP banke na broj telefona 0800 210 021.

Efikasno i u svakom trenutku korištenje kartice možete kontrolirati i putem usluge SMS info.

Dostava izvoda na e-mail adresu

Znate li da informacije o stanju i prometu po tekućem, deviznom i žiro računu, kao i pregled mjesečnih troškova učinjenih vašom kreditnom ili prepaid karticom dostavljamo i na odabranu e-mail adresu? Ova usluga je za korisnike besplatna, a može se ugovoriti u svakoj poslovnici OTP banke ili putem usluge eLEMENT@ Internet bankarstvo.

Provjera konverzije

Prema Uredbi (EU) 2019/518 korisnici kartica imaju uvid u izračun iznosa terećenja u valuti računa kartice za transakcije za koje banka zaprima autorizaciju i koje se provode kod inozemnih trgovaca (uključujući i bankomate i uređaje za isplatu gotovog novca) iz Europskog gospodarskog prostora (EEA) i u valutama iz EEA, uz usporedbu s tečajem Europske središnje banke (ECB). Datum valute prema kojem će se tečajevi obračunati prilikom knjiženja bit će jednak datumu transakcije, odnosno datumu zaprimanja autorizacije od banke pa kako se prema datumu zaprimanja autorizacije određuje datum valute, u slučaju ovih transakcija podrazumijeva se da je zaprimanjem autorizacije transakcija evidentirana u sustavu banke (za ostale transakcije se podrazumijeva da je transakcija evidentirana zaprimanjem financijske transakcije).

 

Kako postati korisnik

Želite li postati korisnik Mastercard prepaid kartice, upoznajte se s Općim uvjetima za izdavanje i korištenje Mastercard prepaid kartice i dogovorite sastanak u poslovnici OTP banke. Zahtjev za izdavanje Mastercard prepaid kartice možete nam poslati i putem usluge OTPdirektInternet bankarstvo.
Pouzdanost i sigurnost koju vam pruža Mastercard prepaid kartica pri upravljanju vašim financijama možete priuštiti i vama dragim osobama. 

 

Mastercard prepaid karticu možete ugovoriti i ako nemate tekući račun u OTP banci, a otvaranjem tekućeg računa dobivate niz dodatnih pogodnosti kao što su mogućnost kontrole korištenja kartice u svakom trenutku putem SMS poruka te mogućnost ugovaranja usluga Telefonskog, Internet i Mobilnog bankarstva (OTPdirekt).
Kartica se ugovara na period od 3 godine te se prilikom ugovaranja plaća samo jednokratan trošak upisnine, a mjesečna članarina se ne naplaćuje.