Visa web prepaid kartica

Visa web prepaid kartica

Visa web prepaid kartica omogućit će kupovinu putem interneta svima koji su se do sada suzdržavali od kupovine zbog straha od moguće zlouporabe kartice, a zbog jedinstvenog prepaid modela tu će mogućnost imati i osobe koje zbog neredovitih primanja do sada nisu mogle ugovoriti kreditnu karticu, primjerice studenti. Nabavite željeni proizvod ili uslugu po najpristupačnijoj cijeni, bilo gdje u svijetu, brzo i jednostavno kao da kupujete u najbližoj trgovini!

Sigurnija internet kupovina

Za svakog potencijalnog kupca, sigurnost je presudan element za internet kupovinu. Sigurnu internet kupovinu započinjete pažljivim odabirom dobavljača pazeći na uvažavanje sigurnosnih protokola na internet stranici na kojoj kupujete. Sigurnost transakcija kupovine i sigurnost sredstava na vašem računu ostvarit ćete odabirom Visa web prepaid kartice OTP banke.

 

Sigurnost kupovine Visa web prepaid karticom jamči:

  • Prepaid model - Uplatom na Visa web račun određujete limit kartice. Na taj način jednostavno smanjujete rizik zlouporabe jer na računu imate sredstava upravo onoliko koliko kupovinom putem Interneta planirate potrošiti.
  • Osiguranje - Dodatnu sigurnost jamči poseban ugovor između Banke i osiguravajuće tvrtke Croatia osiguranje koji omogućuje naknadu štete u slučaju eventualne zlouporabe kartice prilikom transakcija plaćanja putem interneta.
  • Online kontrola - Mogućnost online kontrole putem usluge OTPdirekt OTP banke dodatna je prednost Visa web prepaid kartice jer uz nju imate mogućnost kontrole troškova i financija u svakom trenutku putem interneta ili telefona.

Dodatne pogodnosti

Osim za kupovinu putem interneta, Visa web prepaid kartica može se koristiti na svakom prodajnom mjestu u zemlji i inozemstvu gdje je omogućen prihvat Visa kartice na POS uređajima kao i za podizanje gotovine na svim bankomatima ili u poslovnicama banaka s istaknutom Visa oznakom.

Specifičnost prepaid modela Visa web prepaid karticu čini posebno prikladnom za sve situacije u kojima je rizik od zlouporabe, gubitka ili krađe kartice veći nego obično. Stoga je ova kartica osim za sigurniju kupovinu putem interneta odličan izbor primjerice za putovanja. 

Visa web prepaid kartica odlično je rješenje za roditelje koji financijski žele podržati svoju djecu. Vašoj djeci ćete osigurati pristup sredstvima u iznosu koji sami odredite te im pružiti mogućnost samostalnog upravljanja vlastitim novcem na jedinstven i moderan način.

 

Kako postati korisnik

Želite li postati korisnik Visa web prepaid kartice, pročitajte Opće uvjete za izdavanje i korištenje Visa web prepaid kartice OTP banke d.d.. 
Korištenje Visa web prepaid kartice možete jednostavno i brzo ugovoriti i putem usluge OTPdirekteLEMENT@ Internet bankarstvo.

 

Dodatni korisnik

Pouzdanost i sigurnost koju pruža Visa web prepaid kartica pri upravljanju vašim financijama možete priuštiti i Vama dragim osobama. Visa web prepaid karticu moguće je ugovoriti za dva dodatna korisnika

 

Korištenje Visa web prepaid kartice i kontrola troškova

Visa web prepaid karticu možete koristiti do visine sredstava koje ste prebacili na Visa web račun. Sredstva raspoloživa za potrošnju prenosite s vašeg tekućeg računa na račun korištenja (odobravanje računa korištenja) i na taj način sami određujete limit kartice. U slučaju potrebe moguće je izvršiti i prijenos u obrnutom smjeru, s računa korištenja na tekući račun (odobravanje tekućeg računa). Koristeći uslugu OTPdirekta eLEMENT@ Internet bankarstvo prijenos sredstava možete obaviti u svakom trenutku, sa svakog mjesta gdje imate pristup internetu.

Samo korištenje Visa web prepaid kartice vrlo je jednostavno. Prilikom kupovine putem interneta potrebno je samo pratiti upute na web stranici na kojoj se realiziraju transakcije i svakako provjeriti da li na njoj postoje sigurnosne oznake.

Visa web prepaid karticu je vrlo jednostavno koristiti kako na prodajnim mjestima tako i na bankomatima. Prilikom podmirivanja računa, pokažite Visa web prepaid karticu, ukucajte PIN* i uzmite kopiju računa.

Prije ukucavanja PIN-a provjerite iznos na računu i kopiji.

Korištenjem Visa web prepaid kartice ostvarujete sve sigurnosne prednosti beskontaktnog plaćanja:

  • kartica je prilikom plaćanja uvijek u vašim rukama, ne dajete ju trgovcu
  • kako bi transakcija bila uspješna, karticu trebate približiti i lagano prisloniti na uređaj za prihvat kartice
  • provodi se samo jedna transakcija plaćanja i kada greškom karticu prislonite dva puta na uređaj
  • kartica se prisloni na uređaj za prihvat kartice i uređaj signalizira autorizaciju kupovine - PIN ili potpis nisu potrebni za kupovinu u iznosu do 40* EUR

iznos vrijedi za plaćanje u Hrvatskoj, a iznosi u drugim zemljama mogu biti različiti

Limit podizanja gotovine na bankomatu iznosi 600 eura, a dnevni limit kupovine je 10.000 eura. 

Učinjene troškove možete kontrolirati putem obavijesti o korištenju Visa web prepaid kartice koja se kreira jednom mjesečno za troškove iz prethodnog mjeseca. Mjesečnu specifikaciju troškova dostavljamo i na vašu e-mail adresu, a ovu uslugu možete ugovoriti putem eLEMENT@ Internet bankarstva ili u najbližoj poslovnici OTP banke i za vas je besplatna! 

Pregled osnovnih podataka o kartici, promet po kreditnom računu i pregled obavijesti o učinjenim troškovima dostupni su vam u svakom trenutku u okviru usluge OTPdirekt putem eLEMENT@ Internet bankarstva ili putem Telefonskog bankarstva pozivanjem Kontakt centra OTP banke na broj telefona 0800 210 021.

Efikasno i u svakom trenutku korištenje kartice možete kontrolirati i putem usluge SMS info.

Dostava izvoda na e-mail adresu

Znate li da informacije o stanju i prometu po tekućem, deviznom i žiro računu, kao i pregled mjesečnih troškova učinjenih vašom kreditnom ili prepaid karticom dostavljamo i na odabranu e-mail adresu? Ova usluga je za korisnike besplatna, a može se ugovoriti u svakoj poslovnici OTP banke ili putem usluge eLEMENT@ Internet bankarstvo.

Provjera konverzije

Prema Uredbi (EU) 2019/518 korisnici kartica imaju uvid u izračun iznosa terećenja u valuti računa kartice za transakcije za koje banka zaprima autorizaciju i koje se provode kod inozemnih trgovaca (uključujući i bankomate i uređaje za isplatu gotovog novca) iz Europskog gospodarskog prostora (EEA) i u valutama iz EEA, uz usporedbu s tečajem Europske središnje banke (ECB). Datum valute prema kojem će se tečajevi obračunati prilikom knjiženja bit će jednak datumu transakcije, odnosno datumu kada je financijska transakcija evidentirana u banci.