Internet bankarstvo za građane

 

Internet bankarstvo za građane omogućuje vam obavljanje brojnih financijskih transakcija bez odlaska u poslovnicu banke uz niže naknade te jednostavan pristup programu vjernosti OTPetica. Usluzi Internet bankarstvo možete pristupiti s računala i mobilnih uređaja, a mi smo se pobrinuli da iskustvo zadovoljnih korisnika bude potpuno jednako!

Novosti

      • Dvojno iskazivanje stanja u valutama EUR i HRK po fiksnom tečaju konverzije

      • Kalkulator za preračunavanje iznosa EUR i HRK i obrnuto po fiksnom tečaju konverzije

 

Prednosti korištenja Internet bankarstva za građane

 

  Štedi vaš novac – naknada za plaćanje vaših računa putem Internet bankarstva je niža od naknade za plaćanje računa u poslovnicama. 

  Štedi vaše vrijeme – nema čekanja u redu, upravljate financijama iz vlastitog doma ili iz bilo kojeg dijela svijeta, gdje god se nalazili.

  Omogućuje vam potpunu kontrolu nad vašim financijama – svojim računima možete pristupiti u bilo koje doba dana.

 Omogućuje vam bržu i jednostavniju komunikaciju s bankom – kroz Internet bankarstvo uspostavite razgovor s operaterom putem Internet veze neovisno o tome gdje se nalazili. Razgovor je moguće uspostaviti putem chata, video ili audio poziva od ponedjeljka do petka od 8 do 20:30 i subotom od 8 do 13h.

 Očuvanje okoliša – vaši ugovori kao i potvrde o npr. provedenim platnim nalozima dostupni su u digitalnom formatu čime smanjujete potrošnju papira i pozitivno utječete na očuvanje okoliša.

 

Kako postati korisnikom usluge Internet bankarstva?

 

Posjetite najbližu poslovnicu OTP banke d.d. i ugovorite uslugu Internet bankarstva potpisom ugovora o korištenju usluge OTPdirekt, a kako biste taj postupak maksimalno ubrzali prethodno dogovorite sastanak u poslovnici.

Ako niste klijent OTP banke d.d., uslugu Internet bankarstva možete ugovoriti prilikom online otvaranja tekućeg računa uz ostale pogodnosti Digitalnog paketa bez potrebe za dolaskom u poslovnicu. Za pristup usluzi Internet bankarstva možete koristiti m-token u sklopu aplikacije mobilnog bankarstva.

 

Preuzmite OTP m-banking aplikaciju u trgovini aplikacija na vašem uređaju i upravljajte svojim financijama bilo gdje i bilo kad.

   

 

Funkcionalnosti Internet bankarstva

U nastavku pronađite funkcionalnosti koje vam se nude na dohvat ruke.

Popis usluga

  • Pregled stanja i prometa po svim računima, kreditima, kreditnim karticama i oročenjima;
  • Zadavanje i pregled platnih naloga;
  • Kupnja, prodaja i pregled stanja udjela u investicijskim fondovima;
  • Ugovaranje oročenja uz stimulativnu kamatnu stopu;
  • Ugovaranje Visa i Mastercard kartica OTP banke;
  • Aktivacija mobilnih aplikacija OTP banke (m-banking, m-token);
  • Pristup besplatnom programu vjernosti OTPetica;
  • Razne ostale korisne informacije i usluge koje je moguće ostvariti

Popis svih funkcionalnosti Internet bankarstva za građane pronaći ćete u dokumentu Opće informacije o usluzi.

Dodatne mogućnosti

Uz ugovorenu funkcionalnost m-token, osim pristupa uslugama Internet bankarstva dobivate i mogućnost pristupa usluzi e-Građani, te mogućnost sudjelovanja u programu sigurne online kupovine 3D – Secure usluge. Više informacija o OTP m-token funkcionalnosti pronađite ovdje.

OTPetica

Prijavite se u besplatni program vjernosti OTP banke i uz aplikaciju OTPetica dobro se zabavite i osvojite vrijedne nagrade naših partnera. Aplikacija je besplatna, a možete odmah pristupiti putem usluga Internet ili mobilnog bankarstva! Više informacija o programu vjernosti pronađite ovdje.

 

Napomene

Upravljanje limitima financijskih transakcija

Jednokratnu izmjenu dnevnog promjenjivog limita moguće je napraviti putem Kontakt centra pozivom na broj 0800 21 00 21 ili 072 21 00 21, a trajno povećanje limita moguće je u bilo kojoj poslovnici OTP banke d.d. ili u kontaktu s vašim Premium odnosno Privatnim bankarom.

Sigurnost

Tajnost vaših računa i sigurnost obavljanja transakcija osigurana je primjenom tokena ili OTP mobilnog tokena koji vam daju jednokratni tajni broj za identifikaciju prilikom ulaska na vaše račune. OTP m-token funkcionalnost u sklopu aplikacije OTP m-banking za iOS i Android platforme mobilnih uređaja je zaštićena osobnim PIN brojem koji je poznat samo vlasniku mobilnog uređaja te ostalim ugrađenim sigurnosnim mehanizmima osigurava sigurnost korisnika u slučaju krađe ili gubitka mobilnog uređaja. Podaci vezani uz račune i PIN ne pohranjuju se u mobilni telefon, čime je zajamčena tajnost podataka.