Dječja planirana štednja

Dječja planirana štednja

Dječja planirana štednja je posebna vrsta oročene štednje mjesečnim uplatama na dječji štedni račun uz stimulativnu kamatnu stopu. Dječja planirana štednja namijenjena je djeci do 18 godina a otvara ju zakonski zastupnik (roditelj) odnosno skrbnik u ime djeteta koje je vlasnik štednje. Uz dječju planiranu štednju OTP banke osigurajte bezbrižnu budućnost vašoj djeci već u djetinjstvu!

Igrajte se s OTOm putem svojih mobilnih uređaja!

Mobilna aplikacija Svemirac OTO omogućuje vam odabir zabavne bojanke, slagalice različitih razina složenosti, dinamične igrice sakupljanja zvjezdica, uparivanje oblika, provjeru znanja putem jednostavnog kviza, izračun svemirskih godina i fotografiranje s OTOm, te je namijenjena djeci od 4 do 8 godina. Aplikacija je dostupna i na Android i iOS mobilnim platformama.

Pogledajte video i saznajte više o aplikaciji!

Iskoristite pogodnosti

 • iznos mjesečne uplate izabirete sami (najmanji iznos je protuvrijednost 15 eura)
 • fiksna kamatna stopa
 • mjesečno možete uplaćivati u više navrata, sve se mjesečne uplate zbrajaju i ne smiju biti manje od ugovorom dogovorene uplate
 • mjesečne uplate možete vršiti trajnim nalogom, putem gotovinskih uplata, prijenosom s prometnog računa ili kombinacijom istih
 • datum izvršenja trajnog naloga birate sami
 • kamatna stopa ovisi o zbroju ugovorenih mjesečnih uplata (ciljanom iznosu) koje će biti uplaćene kroz razdoblje oročenja, kao i ugovorenom roku oročenja.
 • rokovi oročavanja su: 3, 6, 12, 24, 36, 48 i 60 mjeseci, a valute: HRK, EUR i USD
 • automatsko obnavljanje oročenja: ukoliko na dan isteka roka štednje ne najavite prekid štednje, dječja planirana štednja se automatski obnavlja, po istim uvjetima (isti iznos mjesečne uplate, rok štednje te datum uplate)

  Prelaskom u viši razred štednje na cijeli iznos štednje primjenjuje se kamatna stopa određena Odlukom o kamatama važećoj u trenutku prijelaza u viši razred. Iznimno, ako je ta kamatna stopa niža od kamatne stope koja se obračunava na depozit do prijelaza u viši razred  i dalje će se primjenjivati kamatna stopa koja se obračunavala do prelaska u viši kamatni razred.

Uplate na Dječju planiranu štednju u kunama, osim vas (zakonskog zastupnika/skrbnika) i djeteta, mogu vršiti i bake, djedovi, tete ili bilo tko drugi. 
Uplate na Dječju planiranu štednju u devizama mogu vršiti roditelji (zakonski zastupnici) odnosno skrbnici.

Informacije i podaci o Dječjoj planiranoj štednji

Banka nudi mogućnost uvida u stanje i podatke o računu putem:

 • Kontakt centra OTP banke 0800 21 00 21
 • osobnog računala: izbornik Internet bankarstvo na Internet stranicama Banke za čije je korištenje potrebno u Banci popuniti zahtjev i zatražiti token
 • poslovnica OTP banke