Investicijski fondovi OTP Investa

Investicijski fondovi OTP Investa
Investicijski fondovi OTP Investa

Investicijski fondovi – novosti u Internet bankarstvu

Sukladno izmjenama Zakona o tržištu kapitala, prije realizacije naloga za kupnju i/ili prodaju udjela u investicijskim fondovima u obvezi s OTP bankom potpisati Ugovor za ulaganje u investicijske fondove OTP invest društva za upravljanje investicijskim fondovima.

Od 25. veljače 2020. godine, osim u poslovnicama Banke Ugovor je također moguće ugovoriti i putem Internet bankarstva OTP banke. U sklopu ovih izmjena također je omogućeno i popunjavanje Upitnika o procjeni primjerenosti proizvoda putem Internet bankarstva.

Investicijski fondovi su zajednička imovina njihovih ulagatelja kojima upravlja društvo za upravljanje investicijskim fondovima poput OTP Investa. Oni su posrednici između ulagača i tržišta kapitala. Razlikuju se po vrsti i dijele se na otvorene investicijske fondove s javnom ponudom (UCITS) i alternativne fondove (AIF). Osnovna razlika među njima je u vrsti imovine u koju ulažu i ograničenjima ulaganja koja postavlja Regulator (Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga- HANFA) te prema ciljevima ulaganja, očekivanom prinosu, preporučenom roku ulaganja i stupnju rizičnosti imovine u koju ulažu. Tako razlikujemo novčane, obvezničke, mješovite i dioničke fondove.

OTP invest trenutno upravlja sa sedam UCITS fondova s neograničenim trajanjem: kratkoročno-obvezničkim fondovima (OTP start fond, OTP e-start fond), mješovitim fondovima (OTP uravnoteženi fond, OTP Absolute fond) i dioničkim fondovima (OTP Meridian 20 fond, OTP indeksni fond). Također, OTP Invest upravlja i s dva UCITS fonda s dospijećem (OTP MULTI 2 fond i OTP MULTI USD fond). 

Naučite više o investicijskim fondovima i mogućnostima ulaganja u brošuri Mala škola investiranja.

Zahtjeve za izdavanje i otkup udjela u fondovima OTP investa  možete podnijeti u poslovnicama Banke ali i online, putem našeg Internet bankarstva na brz, jednostavan i siguran način i bez potrebe dolaska u poslovnicu, a stanja vaših udjela možete pratiti i bilo kad i bilo gdje kroz aplikaciju mobilnog bankarstva.

Kako bismo vas dodatno zaštitili od neprimjerenog ulaganja omogućili smo Vam popunjavanje Upitnika procjene primjerenosti proizvoda pomoću koje možete saznati svoj ulagački profil temeljen na vašem dosadašnjem iskustvu i znanju o ulaganju, dinamici prihoda, investicijskim ciljevima te rokovima ulaganja. Stoga prije ulaganja svakako provjerite koji su Vam proizvodi iz naše palete primjereni. 

 

OTP Uravnoteženi - najbolji mješoviti fond u 2020. godini!

  • OTP Uravnoteženi fond proglašen je najboljim mješovitim otvorenim investicijskim fondom u 2020. godini!
  • Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima Hrvatske gospodarske komore je, sukladno kriterijima Udruženja za dodjelu godišnjih “Top of the Funds” nagrada, dana 17. lipnja 2021. dodijelilo nagradu društvu OTP Invest za OTP Uravnoteženi kao najbolji mješoviti otvoreni investicijski fond sa javnom ponudom za 2020. godinu. Saznaj više

 


Obveznički fondovi

OTP start fond OTP e-start fond

Dokumenti za ulaganje
U koji fond uložiti?

Fond Cijena Datum Prinos u tekućoj godini
Loading...
Simbol (Top 10) Zadnja cijena
Loading...
Zadnja izmjena: Loading...