Trajni nalog

Trajni nalog

Trajni nalog služi za plaćanje obveza ili izvršenje doznaka s vašeg računa na neki drugi račun, a obavlja ga banka po vašem nalogu, u vaše ime i za vaš račun. Uštedite dragocjeno vrijeme i sklopite ugovor o trajnom nalogu kojim ćete OTP banku ovlastiti da umjesto vas vodi računa o vašim financijskim obvezama. I to nije sve, trajni nalog može vam pomoći i u nastojanju da uštedite, provjerite kako...

Ugovaranje trajnog naloga

Trajni nalog možete ugovoriti za:

a) plaćanje obveza izvan OTP banke

b) plaćanje obveza unutar OTP banke

c) kupnju udjela u investicijskim fondovima OTP Investa.

 

Tko može ugovoriti trajni nalog?

Trajni nalog mogu ugovoriti svi klijenti koji u OTP banci imaju otvoren tekućidevizni ili žiro račun. Trajni nalog možete ugovoriti za plaćanje računa treće osobe (primjerice plaćanje radijske i televizijske pretplate ili telefonskog računa i za tuđi pretplatnički broj).
Za plaćanje obveza izvan OTP banke potrebno je predočiti račun tvrtke za čije plaćanje želite ugovoriti trajni nalog.
Banka naplaćuje otvaranje trajnih naloga u skladu s Odlukom o naknadama.

Iskoristite sve pogodnosti!

Osim plaćanja raznih obveza i režijskih troškova, trajnim nalogom uspješno možete sebe disciplinirati i za štednju. Ugovaranjem Planirane ili Dječje planirane štednje OTP banke, sredstva koja želite uplaćivati možete namijeniti određenoj svrsi, primjerice skijanje, putovanje, obrazovanje djece i slično. Trajni nalog će vam u tome pomoći jer će se sredstva koja ste za to odredili automatski prebacivati na vaš štedni račun i disciplinirati vas za štednju. Ako uzmete u obzir da je cjelokupan proces za vas besplatan, isplati se probati.

Datum i način izvršavanja Trajnog naloga

Za plaćanje obveza izvan OTP banke, kao i za plaćanje obveza unutar OTP banke, sami možete izabrati datum izvršenja trajnog naloga. Datum izvršenja trajnog naloga definiran je ugovorom o trajnom nalogu između vas i OTP banke.

Jedan dan prije izvršenja naloga na računu morate imati dovoljno sredstava za njegovo izvršenje u cijelosti (uključujući i naknadu za izvršenje naloga), i to u okviru vašeg dozvoljenog prekoračenja. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti izvršiti trajni nalog, a obveze ćete morati podmiriti sami. Ako se trajni nalog ne izvrši tri puta zaredom, banka će izvršiti prekid trajnog naloga. Za sve prekinute trajne naloge, klijentu će se dostaviti obavijest o otkazu Ugovora o trajnom nalogu.

Trajni nalog za otplatu kredita izvršava se u cijelosti ili djelomično, do visine dozvoljenog prekoračenja. Trajni nalog za otplatu kredita koji se na zadani datum nije izvršio ili se djelomično izvršio, pokušava se ponovno izvršiti svaki naredni dan sve do potpunog izvršenja.

 

Trajni nalog za plaćanje obveza izvan OTP banke

Trajni nalog za plaćanje obveza izvan OTP banke, odnosno Individualni trajni nalog omogućava vam plaćanje raznovrsnih obveza kao što su, primjerice otplata kredita u drugoj banci, otkup stana, plaćanje premija osiguranja te ostala plaćanja fizičkim i pravnim osobama na račune u drugim bankama uz minimalnu naknadu za izvršenje trajnog naloga.

 

Trajni nalog za plaćanje obveza unutar OTP banke

Trajni nalog za plaćanje obveza unutar OTP banke omogućava vam:

  • prijenos sredstava drugim vlasnicima računa u OTP banci, primjerice mjesečne uplate djeci, studentima, unucima, stanodavcima,
  • prijenos sredstava između vaših računa u OTP banci,
  • uplate na planiranu i dječju planiranu štednju,
  • plaćanje rate kredita.

 

Posebne pogodnosti:

  • mogućnost odabira datuma izvršenja i iznosa trajnog naloga,
  • izbjegavanje nepotrebnog čekanja na šalterima,
  • ugovaranje trajnog naloga u bilo kojoj poslovnici OTP banke.

 

Trajni nalog za plaćanje kredita u OTP banci

Ako imate kredit u OTP banci nudimo vam mogućnost ugovaranja trajnog naloga za otplatu kredita, na teret vašeg tekućeg ili deviznog računa uz sljedeće pogodnosti:

  • mogućnost odabira datuma dospijeća anuiteta,
  • izbjegavanje nepotrebnog čekanja na šalterima,
  • ugovaranje trajnog naloga u bilo kojoj poslovnici OTP banke.

 

Banka naplaćuje izvršavanje trajnih naloga u skladu s Odlukom o naknadama.

  

Trajni nalozi OTP Invest Standard i OTP Invest Plus

Investirajte automatski

Kako bismo vaše ulaganje u investicijske fondove učinili dostupnijim i jednostavnijim, osmislili smo trajne naloge za kupnju udjela u otvorenim investicijskim fondovima OTP Investa. Korištenjem trajnih naloga OTP Invest Standard i OTP Invest Plus omogućena vam je redovita kupnja udjela te investiranje viška sredstava na računu uz brzu dostupnost tih sredstava ako vam zatrebaju. Trajni nalozi olakšavaju vaše poslovanje!

Što je OTP Invest Standard?

Ako u OTP banci posjedujete tekući, devizni ili žiro račun, možete ugovoriti trajni nalog kojim će se prema vašem izboru mjesečno, tromjesečno, polugodišnje ili godišnje s vašeg računa vršiti kupnja udjela u jednom od investicijskih fondova OTP Investa. Sami birate iznos uplate koji ne može biti niži od minimalnog iznosa za kupnju, a koji je definiran za svaku vrstu fonda posebno.

Otvoreni investicijski fondovi OTP Investa za koje možete ugovoriti trajni nalog OTP Invest Standard:

Ugovaranje i izvršavanje trajnog naloga OTP Invest Standard je besplatno.

Što je OTP Invest Plus?

Ako na vašem tekućem, deviznom ili žiro računu ostvarujete, privremeno ili kontinuirano, "višak" novčanih sredstava koje biste željeli uložiti, ali i raspolagati određenim minimumom na računu, onda je ova usluga idealna za vas.

OTP Invest Plus je usluga OTP banke kojom sami određujete smjernice za upravljanje novčanim sredstvima (cash management) na računu. Banka će novčana sredstva, ovisno o vašem nalogu, ulagati u OTP start, a ako vam ta sredstva zatrebaju, bit će vam dostupna u roku od samo jednog dana. Ugovaranjem ove usluge ostvarujete prinos OTP start fonda dok cjelokupnu brigu o kupnji udjela preuzima OTP banka. Kupnja udjela u OTP start fondu realizirat će se na datum koji sami određujete, jednom mjesečno.

OTP Invest Plus omogućava kvalitetno i dugoročno upravljanje "viškom" sredstava po tekućem računu.

Ugovaranjem ove usluge omogućeno vam je da sami odredite iznos na računu iznad kojeg će se sav "višak" sredstava uplaćivati u OTP Invest novčani fond. Ako ne želite uplaćivanje cjelokupnog iznosa “viška” sredstava, u mogućnosti ste odrediti limit iznad kojeg se sredstva ne uplaćuju *.

Ugovaranje i izvršavanje trajnog naloga OTP Invest Plus je besplatno!

Kupnja i prodaja udjela obavlja se prema odredbama Prospekta i Statuta OTP start fonda.

Dodatne informacije o ponudi otvorenih investicijskih fondova OTP Investa možete pronaći u letcima i brošurama koje se nalaze u poslovnicama OTP banke te na web stranicama OTP Investa www.otpinvest.hr ili pozivajući Kontakt centar na 0800 21 00 21.