Studentski tekući račun

Studentski tekući račun

Studentski tekući račun je račun s različitim pogodnostima namijenjen upravo tebi, studentu ili srednjoškolcu starijem od 15 godina. Uočili smo tvoju želju za samostalnošću i jednostavnošću, kao i najčešće financijske probleme s kojima se susrećeš kao student te smo prilagodili ovaj račun tvojim potrebama. Neka tvoji studentski dani budu još ljepši, s barem jednom brigom manje, zato uđi u svijet modernog bankarstva i već danas postani vlasnikom studentskog tekućeg računa OTP banke!

Iskoristi sve pogodnosti

 

Za korisnike starije od 18 godina:

 • besplatno podizanje gotovine na bankomatima OTP banke
 • podizanje gotovine na bankomatima u inozemstvu
 • bezgotovinsko plaćanje roba i usluga na svim EFT/POS terminalima u Hrvatskoj i inozemstvu
 • prekoračenje po tekućem računu s najnižom kamatnom stopom za korisnike paketa OTP Indeks

Tražiš najbliži bankomat?

Ako hitno trebaš gotovinu, a bankomat nije u blizini, novac sa svog tekućeg računa možeš podići i na svim prodajnim mjestima Tiska. Za korisnike debitnih kartica OTP banke za građane naknada za ovu transakciju iznosi samo 5 kuna! Slično kao na bankomatu, prilikom podizanja gotovine na prodajnom mjestu Tiska biraš jedan od ponuđenih, unaprijed definiranih iznosa pa se prije korištenja usluge na prodajnom mjestu informiraj o kojim se iznosima radi. 

Dostava izvoda na e-mail adresu

Znaš li da informacije o stanju i prometu po tekućem, deviznom i žiro računu, kao i pregled mjesečnih troškova učinjenih tvojom kreditnom ili prepaid karticom dostavljamo i na odabranu e-mail adresu? Ova usluga je za korisnike besplatna, a može se ugovoriti u svakoj poslovnici OTP banke ili putem usluge eLEMENT@ Internet bankarstvo.

Kako otvoriti studentski tekući račun?

Otvaranje studentskog tekućeg računa u besplatnom paketu za studente najbolja je opcija za tebe. Jednostavno ispuni online obrazac za ugovaranje studentskog paketa OTP Indeks i izaberi i dodatne besplatne usluge koje će ti olakšati upravljanje tekućim računom. Već u samom zahtjevu možeš odabrati i u kojoj ćeš poslovnici preuzeti svoju karticu, a pritom ne zaboravi uz osobnu iskaznicu ponijeti indeks ili uvjerenje o upisanoj akademskoj godini kao dokaz o statusu studenta.

 

Jednostavno i dostupno informiranje

Sa studentskim tekućim računom OTP banke informacije o priljevu i stanju na računu dostupne su na svakom mjestu i u svako vrijeme na različite načine:

 • Kontakt centar OTP banke - informacije o tvom računu, putem telefona (0800 21 00 21) - 24 sata dnevno, 365 dana u godini.
 • Izvod - ako želiš banka te jednom mjesečno izvješćuje o stanju i prometu po računu, za prethodni mjesec.
 • Poslovnice - u poslovnici će ti naši ljubazni djelatnici dati sve informacije koje trebaš.

Usluge dostupne nakon 18 godina starosti:

 • OTPdirekt:
  • informacije o tvom računu i obavljanje transakcija putem osobnog računala korištenjem usluge Internet bankarstvo
  • informacije o  tvom računu i obavljanje transakcija putem telefona korištenjem usluge Telefonsko bankarstvo
  • informacije o tvom računu i obavljanje transakcija putem pametnog mobilnog telefona korištenjem usluge Mobilno bankarstvo
  • informacije o  promjenamastanja na tvom računu putem SMS poruka na tvom mobilnom telefonu korištenjem usluge SMS info
 • Bankomat - razgranata mreža naših bankomata u svakom  trenutku omogućuje pristup gotovini i informacijama o stanju računa