Visa Gold kartica

Visa Gold kreditna kartica

Ako intenzivno sudjelujete u raznim društvenim aktivnostima, uživate u maštovitim putovanjima i shoppingu u luksuznim trgovinama te u svoj životni stil želite unijeti dašak glamura i dozu luksuza, odaberite Visa Gold kreditnu karticu OTP banke. Visa Gold kreditna kartica prestižno je i prepoznatljivo sredstvo plaćanja koje vam pruža sigurnost i vrhunsku uslugu gdje god se nalazili. S Visa Gold kreditnom karticom sve je mnogo dostupnije - daleka putovanja, najbolji hoteli, vrhunski restorani i luksuzne trgovine diljem svijeta.

Iskoristite pogodnosti

Visa Gold kreditna kartica je u potpunosti prilagođena vama jer Vam nudi:

 • Fleksibilnost plaćanja - učinjene troškove možete podmiriti u mjesečnim ratama uz mogućnost odabira dana dospijeća i to 10., 20. ili 28. u mjesecu. Minimalni iznos mjesečne otplate revolving kredita iznosi 5% učinjenih troškova i ako vam odgovara ova dinamika podmirivanja troškova, ne morate brinuti o uplatama budući da se ovaj iznos automatski naplaćuje svaki mjesec s vašeg tekućeg ili deviznog računa. Kartica se može odobriti i koristiti i bez tekućeg ili deviznog računa otvorenog u OTP banci. Ako imate tekući račun otvoren u OTP banci isti automatski postaje primarni račun namirenja, odnosno sekundarni, u slučaju da kao primarni račun namirenja definirate neki devizni račun (u takvom slučaju ako na  deviznom računu nemate dovoljno sredstava, za preostali iznos duga teretit ćemo vaš tekući račun). Vaša uplata može biti i veća od obvezne minimalne uplate, a ukupan dug možete platiti i u cijelosti. Plaćanje revolving kredita možete obavljati u svim poslovnicama OTP banke te putem Internet bankarstva i Telefonskog bankarstva.
 • Revolving kredit - revolving kredit je kredit koji se stalno obnavlja i svaka uplata namijenjena otplati kredita povećava iznos koji vam je na raspolaganju za daljnje trošenje, tj. iznos kredita se obnavlja do visine odobrenog kreditnog limita. Revolving kredit odobrava se brzo i jednostavno, dovoljno je samo predati zahtjev za izdavanje kartice, a kad i u kojem iznosu ćete koristiti kredit odlučujete sami.
 • Kupovinu na rate bez naknade i redovne kamate na posebno označenim prodajnim mjestima OTP banke u zemlji.

 

Prihvaćenost širom svijeta i moderni kanali korištenja

Visa Gold kartice prihvaćene su u trgovačkoj mreži širom svijeta. Visa Gold kreditnom karticom OTP banke možete bez naknade plaćati na svim prodajnim mjestima s oznakom Visa te podizati gotovinu, od 0 do 24 sata na bankomatima s oznakom Visa, u Hrvatskoj i diljem svijeta. S Visa Gold kreditnom karticom možete kupovati putem Interneta i  beskontaktno plaćati na prodajnim mjestima.

Plaćajte i putujte sigurno - osigurava vas Croatia osiguranje d.d.

Poseban ugovor sklopljen između OTP banke i osiguravajuće tvrtke Croatia osiguranje d.d. svim korisnicima Visa Gold kreditne kartice OTP banke osigurava sljedeće pogodnosti:

 • Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (za slučaj smrti uslijed nezgode i slučaja trajnog invaliditeta)

 • Svi korisnici osigurani su 24 sata dnevno.

 • Osiguranje u slučajevima nezgoda pri putovanju koje je plaćeno Visa Gold kreditnom karticom i to:

  • osiguranje u slučaju gubitka prtljage i/ili dokumenata u zrakoplovnom prijevozu
  • osiguranje u slučaju kašnjenja prtljage predane zračnom prijevozniku za više od 4 sata
  • osiguranje pri kašnjenju leta za više od 4 sata
 • Pravo na naknadu putem Croatia osiguranja d.d. ostvaruje korisnik koji navedene slučajeve prijavi OTP banci.

 

Korištenje kartice

Jednostavno korištenje i lakoća plaćanja

Visa kartice prihvaćene su u trgovačkoj mreži širom svijeta. Visa Gold kreditnom karticom OTP banke možete bez naknade plaćati na svim prodajnim mjestima s oznakom Visa te podizati gotovinu, od 0 do 24 sata na bankomatima s oznakom Visa, u Hrvatskoj i diljem svijeta.

Plaćanje Visa Gold kreditnom karticom vrlo je jednostavno koristiti kako na prodajnim mjestima tako i na bankomatima. Prilikom podmirivanja računa, pokažite Visa Gold kreditnu karticu, ukucajte PIN i uzmite kopiju računa. Prije ukucavanja PIN-a provjerite iznos na računu i kopiji.

Plaćanjem Visa Gold kreditnom karticom ostvarujete sve sigurnosne prednosti beskontaktnog plaćanja:

 • kartica je prilikom plaćanja uvijek u vašim rukama, ne dajete ju trgovcu
 • kako bi transakcija bila uspješna, karticu trebate približiti i lagano prisloniti na uređaj za prihvat kartice
 • provodi se samo jedna transakcija plaćanja i kada greškom karticu prislonite dva puta na uređaj
 • kartica se prisloni na uređaj za prihvat kartice i uređaj signalizira autorizaciju kupovine - PIN nije potreban za kupovinu u iznosu do 40* EUR

iznos vrijedi za plaćanje u Hrvatskoj, a iznosi u drugim zemljama mogu biti različiti

 

Limiti korištenja

U okviru dnevnog limita gotovine ovisno o raspoloživom stanju i ukupnom odobrenom limitu, karticu  možete koristiti i za podizanje gotovine na bankomatima i u poslovnicama banaka s istaknutim Visa oznakama u zemlji i inozemstvu.Limiti korištenja su veći nego za Standard/Classic kartice. Dnevni limit podizanja gotovine iznosi 800 EUR, a dnevni limit kupovine 3.500 EUR.

 

Kontrola troškova

Mjesečni obračun troškova koji će banka dostavljati predstavlja evidenciju troškova prethodnog obračunskog razdoblja, te će vaš račun biti terećen s datumom kojeg ste ugovorili. Kroz mjesečni obračun možete provjeriti usklađenost ranije prikupljenih slipova/potvrda o izvršenim transakcijama, s onima navedenim u obračunu.

Kod revolving modela obvezni minimalni mjesečni iznos od samo 5% iskorištenog revolving kredita automatski se naplaćuje svaki mjesec s Vašeg tekućeg ili deviznog računa. Kartica se može odobriti i koristiti i bez tekućeg ili deviznog računa otvorenog u OTP banci. Ako imate tekući račun otvoren u OTP banci isti automatski postaje primarni račun namirenja, odnosno sekundarni, u slučaju da kao primarni račun namirenja definirate neki devizni račun (u takvom slučaju ako na  deviznom računu nemate dovoljno sredstava, za preostali iznos duga teretit ćemo vaš tekući račun). Ukoliko želite, vaša uplata može biti i veća od obvezne minimalne uplate, a ukupan dug možete platiti i u cijelosti. Svaka uplata namijenjena otplati kredita povećava iznos koji vam je na raspolaganju za daljnje trošenje, tj. iznos kredita se obnavlja do visine odobrenog kreditnog limita. 

Kako bismo Vam omogućili jednostavnu i učinkovitu kontrolu troškova, jednom mjesečno poslat ćemo Obavijest o učinjenim troškovima sa specifikacijom. Račun za usluge izvršene u inozemstvu na vašem mjesečnom izvještaju bit će izražen u kunskoj protuvrijednosti. 

 

Mjesečnu specifikaciju troškova dostavljamo i na vašu e-mail adresu, a ovu uslugu možete ugovoriti putem eLEMENT@ Internet bankarstva ili u najbližoj poslovnici OTP banke i za vas je besplatna! 

Koristeći usluge OTPdirektaeLEMENT@ Internet bankarstvo ili Telefonsko bankarstvo, svakodnevno, u vrijeme kad vama odgovara, možete saznati promet po kreditnom računu, pregledati obavijesti o učinjenim troškovima sa specifikacijom te obaviti plaćanje obračunatih troškova bez odlaska u poslovnicu OTP banke.

Efikasno i u svakom trenutku korištenje Kartice možete kontrolirati i putem usluge SMS info.

 

Dostava izvoda na e-mail adresu

Znate li da informacije o stanju i prometu po tekućem, deviznom i žiro računu, kao i pregled mjesečnih troškova učinjenih vašom kreditnom ili prepaid karticom dostavljamo i na odabranu e-mail adresu? Ova usluga je za korisnike besplatna, a može se ugovoriti u svakoj poslovnici OTP banke ili putem usluge eLEMENT@ Internet bankarstvo.

 

Kamata na revolving kredit

Kamata na revolving kredit obračunava se samo na iskorišteni iznos revolving kredita.

Na transakcije kupovine izvršene u tekućem obračunskom razdoblju kamata se ne obračunava do dana obračuna (tekuće obračunsko razdoblje je period od mjesec dana između dva revolving obračuna – posljednjeg i nastupajućeg).

Obračun kamata na transakcije isplate gotovine vrši se od datuma u kojem je transakcija evidentirana u Banci do dana podmirenja.

Iznos obračunatih kamata iskazuje se u Obavijesti o učinjenim troškovima i uključuje se u cijelosti u minimalni iznos mjesečne otplate revolving kredita.

 

Provjera konverzije

Prema Uredbi (EU) 2019/518 korisnici kartica imaju uvid u izračun iznosa terećenja u valuti računa kartice za transakcije za koje banka zaprima autorizaciju i koje se provode kod inozemnih trgovaca (uključujući i bankomate i uređaje za isplatu gotovog novca) iz Europskog gospodarskog prostora (EEA) i u valutama iz EEA, uz usporedbu s tečajem Europske središnje banke (ECB). Datum valute prema kojem će se tečajevi obračunati prilikom knjiženja bit će jednak datumu transakcije, odnosno datumu kada je financijska transakcija evidentirana u banci.

 

Kako postati korisnik

Želite li postati korisnik Visa Gold kreditne kartice, upoznajte se s Općim uvjetima za izdavanje i korištenje kreditne kartice, popunite Zahtjev za izdavanje Visa Gold kreditne kartice i dođite u najbližu poslovnicu OTP banke.

Zahtjev za izdavanje Visa Gold kreditne kartice možete nam poslati i putem usluge OTPdirekteLEMENT@ Internet bankarstvo

Svaki osnovni korisnik Visa Gold kreditne kartice može imenovati dva dodatna korisnika koji će unutar odobrenog kreditnog limita zajednički raspolagati sredstvima. Upisninu i članarinu ne naplaćujemo ni osnovnim niti dodatnim korisnicima.