Mastercard debitna kartica

Mastercard debitna kartica

 

Uz Mastercard debit karticu OTP banke vaš novac uvijek vam je pri ruci. Na putu, u omiljenom restoranu, u svakodnevnoj kupovini, Mastercard debit kartica nudi vam niz prednosti, a najvažnije od svega ona vam u svakom trenutku omogućuje jednostavan i siguran put do vlastitog novca.

Iskoristite pogodnosti

Raznovrsnost u korištenju

Mastercard debit kartica nudi mogućnost plaćanja različitih vrsta roba i usluga (namirnica, odjeće, smještaja,...) na svim prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu gdje je istaknut Mastercard debit simbol.

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji Mastercard debitna kartica vam, uz uobičajenu kartičnu funkcionalnost, omogućuje i beskontaktno plaćanje. Ova kartica izvrstan je izbor za prodajna mjesta na kojima kupujete svakodnevno (trgovine mješovitom robom, trafike, fast food, restorani), jer značajno ubrzava transakciju plaćanja, a pogodna je i za mjesta većih okupljanja (sportske dvorane, muzeji, turističke atrakcije, festivali ili klubovi).

 

Pogledajte video sadržaj o Mastercard karticama:

 

Prednosti Mastercard debitne kartice

Korištenjem Mastercard debitne kartice ostvarujete sve sigurnosne prednosti beskontaktnog plaćanja:

  • kartica je prilikom plaćanja uvijek u vašim rukama, ne dajete ju trgovcu
  • kako bi transakcija bila uspješna, karticu trebate približiti i lagano prisloniti na uređaj za prihvat kartice
  • provodi se samo jedna transakcija plaćanja i kada greškom karticu prislonite dva puta na uređaj

 

Jednostavnost

Koristeći Mastercard debitnu karticu OTP banke više ne morate brinuti o radnom vremenu poslovnica jer svoj novac možete dobiti 24 sata dnevno, 365 dana u godini na svim bankomatima s oznakom Mastercard. Osim brojnih bankomata, OTP banka ima i razgranatu mrežu EFT/POS terminala širom Hrvatske.

 

Ako vam hitno treba gotovina, a bankomat nije u blizini, novac sa svog tekućeg računa možete podići i na svim prodajnim mjestima Tiska. Za korisnike debitnih kartica OTP banke za građane naknada za ovu transakciju iznosi samo 0,66 EUR/5,00 HRK*! Slično kao na bankomatu, prilikom podizanja gotovine na prodajnom mjestu Tiska birate jedan od ponuđenih, unaprijed definiranih iznosa, pa se prije korištenja usluge na prodajnom mjestu informirajte o kojim se iznosima radi.

*Za izračun je korišten fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK sukladno Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

 

Sigurnost

Kako Mastercard debit karticom možete plaćati sve vrste roba i usluga nestaje potreba za posjedovanjem većih iznosa gotovine te se na taj način smanjuje i mogućnost gubitka novca. Prednosti korištenja kartice posebice dolaze do izražaja prilikom organizacije putovanja jer nestaje potreba za nošenjem različitih vrsta valuta, a ujedno se smanjuje rizik gubitka novca i ostvaruje dodatna sigurnost.

 

Kontrola i evidencija troškova

Za svaku transakciju Mastercard debit karticom vrši se autorizacija, što znači da se prije svakog zaduženja provjerava stanje tekućeg računa kako bi se obradila/potvrdila transakcija. Prilikom plaćanja roba i usluga ili isplate na bankomatima Mastercard debit karticom, dobivate potvrdu o izvršenoj transakciji.

 

Limit korištenja i podizanja gotovine

Ukupni dnevni limit kupovine iznosi 2.000 eura, dnevno na bankomatu može podignuti maksimalno 1.100 eura gotovine.

 

Provjera konverzije

Prema Uredbi (EU) 2019/518 korisnici kartica imaju uvid u izračun iznosa terećenja u valuti računa kartice za transakcije za koje banka zaprima autorizaciju i koje se provode kod inozemnih trgovaca (uključujući i bankomate i uređaje za isplatu gotovog novca) iz Europskog gospodarskog prostora (EEA) i u valutama iz EEA, uz usporedbu s tečajem Europske središnje banke (ECB). Datum valute prema kojem će se tečajevi obračunati prilikom knjiženja bit će jednak datumu transakcije, odnosno datumu kada je financijska transakcija evidentirana u banci.

 

Kako postati korisnik

Korisnikom Mastercard debit kartice mogu postati vlasnici tekućih, deviznih i žiro računa OTP banke kojima je odobreno korištenje Mastercard debit kartice na bankomatima i EFT/POS terminalima. Korisnici Mastercard debit kartice mogu postati i osobe koje vlasnik računa opunomoći.

Brže uz Mastercard® - Pogodnost za OTP korisnike svih Mastercard kartica

Preskočite red. Maksimizirajte svoje vrijeme za opuštanje, kupujte i večerajte u zračnoj luci. Kao cijenjeni vlasnik OTP Mastercard kartice, imate pristup usluzi Quick Pass (sigurnosna brza traka u zračnoj luci) širom svijeta putem web stranice ili aplikacije Mastercard Travel Experiences. OTP korisnici svih Mastercard kartica i njihovi suputnici imaju povlašteni pristup brzoj traci ravno do sigurnosne kontrolne točke u brojnim zračnim lukama. Usluga je dostupna u preko 30 zračnih luka na svijetu, a možete joj lako pristupiti putem aplikacije. Registrirajte se kako bi brzo i jednostavno prošli kroz sigurnosni proces zračne luke uz Mastercard® Quick Pass.