Tekući račun

Tekući račun

 

Tekući račun OTP banke omogućuje vam upravljanje vašim financijama na jednostavan i učinkovit način uz istovremenu pogodnost korištenja prekoračenja - ako vam zatreba. Namijenjen je građanima sa stalnim ili povremenim primanjima, nudi pogodnost cjelovite i široke palete bankarskih usluga te veću platežnu sposobnost koju dobivate korištenjem prekoračenja, bez dodatnih osiguranja.

Tekući račun možete otvoriti brzo i jednostavno, i bez potrebe za dolaskom u poslovnicu banke. Potrebno je samo popuniti online zahtjev, pripremiti valjanu osobnu iskaznicu, mobitel ili računalo putem kojeg ćete obaviti video poziv s našim agentom zbog identifikacije i vaš tekući račun spreman je za korištenje! Uz tekući račun dobit ćete i OTP Digital paket koji sadrži različite pogodnosti za naše klijente. Više informacija o online otvaranju računa saznajte ovdje.

Ako želite prebaciti tekući račun u OTP banku, sve radnje u vezi prijenosa računa prepustite nama!

 

Informacije za postojeće korisnike prešutnih prekoračenja
Od 1. srpnja 2023. OTP banka uvodi u ponudu dopušteno prekoračenje po tekućem računu u eurima.
Detaljnije informacije o prelasku s prešutnog na dopušteno prekoračenje potražite ovdje.

Iskoristite pogodnosti

Dopušteno prekoračenje:

  • Banka Vam daje na raspolaganje dodatni iznos sredstava na Vašem tekućem računu za što je potrebno dostaviti zahtjev u poslovnici Banke i dopušteno prekoračenje regulirati potpisivanjem Ugovora o kreditu u obliku dopuštenog prekoračenja.

Više načina plaćanja:

  • Visa Classic debitna kartica ili Mastercard debitna kartica - sigurno sredstvo plaćanja - široko prihvaćena kod trgovaca i korisnika kod nas i u više od 60 zemalja svijeta. Osim toga, ona vam omogućava pristup gotovini i informacijama o stanju računa putem razgranate mreže bankomata, s oznakama Visa ili Mastercard.
  • Trajni nalozi - jednostavno i lako možete ugovoriti trajni nalog za plaćanje obveza izvan banke (primjerice režijskih troškova) te za plaćanje obveza unutar banke (prijenos sredstava drugim vlasnicima računa u banci, plaćanje rate kredita, uplate na planiranu i dječju planiranu štednju...). Banka naplaćuje otvaranje trajnih naloga u skladu s Odlukom o naknadama.

Neposredan pristup računu na različite načine:

  • Kontakt centar OTP banke - informacije o vašem računu, putem telefona 0800 21 00 21- 24 sata dnevno, 365 dana u godini
  • OTPgo digitalno bankarstvoOTPgo potpuno je nova usluga digitalnog bankarstva OTP banke d.d. koja objedinjuje postojeće usluge OTPDirekt, OTP mobilno bankarstvo i mtoken te samim time i zamjenjuje navedene usluge. Ugovaranjem OTPgo dobivate pristup internetskom i mobilnom bankarstvu te usluzi m-token, a sve kroz samo jednu aplikaciju.
  • Bankomat - razgranata mreža naših bankomata u svakom trenutku omogućuje pristup gotovini i informacijama o stanju računa
  • EFT/POS terminali - omogućuju kupovanje roba i plaćanje usluga bez gotovine

Vlasnik tekućeg računa može opunomoćiti najviše tri (3) osobe.

Dostava izvoda na e-mail adresu

Znate li da informacije o stanju i prometu po tekućem, deviznom i žiro računu, kao i pregled mjesečnih troškova učinjenih vašom kreditnom ili prepaid karticom dostavljamo i na odabranu e-mail adresu? Ova usluga je za korisnike besplatna, a može se ugovoriti u svakoj poslovnici OTP banke ili putem usluge eLEMENT@ Internet bankarstvo.

Tražite najbliži bankomat?

Ako vam hitno treba gotovina, a bankomat nije u blizini, novac sa svog tekućeg računa možete podići i na svim prodajnim mjestima Tiska. Za korisnike debitnih kartica OTP banke za građane naknada za ovu transakciju iznosi samo 0,66 eura! Slično kao na bankomatu, prilikom podizanja gotovine na prodajnom mjestu Tiska birate jedan od ponuđenih, unaprijed definiranih iznosa pa se prije korištenja usluge na prodajnom mjestu informirajte o kojim se iznosima radi.