Tekući račun

Tekući račun

 

Tekući račun OTP banke omogućuje vam upravljanje vašim financijama na jednostavan i učinkovit način uz istovremenu pogodnost korištenja prekoračenja - ako vam zatreba. Namijenjen je građanima sa stalnim ili povremenim primanjima, nudi pogodnost cjelovite i široke palete bankarskih usluga te veću platežnu sposobnost koju dobivate korištenjem prekoračenja, bez dodatnih osiguranja.

Tekući račun možete otvoriti brzo i jednostavno, i bez potrebe za dolaskom u poslovnicu banke. Potrebno je samo popuniti online zahtjev, pripremiti valjanu osobnu iskaznicu, mobitel ili računalo putem kojeg ćete obaviti video poziv s našim agentom zbog identifikacije i vaš tekući račun spreman je za korištenje! Uz tekući račun dobit ćete i OTP Digital paket koji sadrži različite pogodnosti za naše klijente. Više informacija o online otvaranju računa saznajte ovdje.

Ako želite prebaciti tekući račun u OTP banku, sve radnje u vezi prijenosa računa prepustite nama!

 

Informacije za postojeće korisnike prešutnih prekoračenja
Od 1. srpnja 2023. OTP banka uvodi u ponudu dopušteno prekoračenje po tekućem računu u eurima.
Detaljnije informacije o prelasku s prešutnog na dopušteno prekoračenje potražite ovdje.

Iskoristite pogodnosti

Dopušteno prekoračenje:

  • Banka Vam daje na raspolaganje dodatni iznos sredstava na Vašem tekućem računu za što je potrebno dostaviti zahtjev u poslovnici Banke i dopušteno prekoračenje regulirati potpisivanjem Ugovora o kreditu u obliku dopuštenog prekoračenja.

Više načina plaćanja:

  • Visa Classic debitna kartica ili Mastercard debitna kartica - sigurno sredstvo plaćanja - široko prihvaćena kod trgovaca i korisnika kod nas i u više od 60 zemalja svijeta. Osim toga, ona vam omogućava pristup gotovini i informacijama o stanju računa putem razgranate mreže bankomata, s oznakama Visa ili Mastercard.
  • Trajni nalozi - jednostavno i lako možete ugovoriti trajni nalog za plaćanje obveza izvan banke (primjerice režijskih troškova) te za plaćanje obveza unutar banke (prijenos sredstava drugim vlasnicima računa u banci, plaćanje rate kredita, uplate na planiranu i dječju planiranu štednju...). Banka naplaćuje otvaranje trajnih naloga u skladu s Odlukom o naknadama.

Neposredan pristup računu na različite načine:

  • Kontakt centar OTP banke - informacije o vašem računu, putem telefona 0800 21 00 21- 24 sata dnevno, 365 dana u godini
  • OTP mobilno bankarstvo - informacije o vašem računu i obavljanje transakcija putem mobitela
  • OTPdirekt - informacije o vašem računu i obavljanje transakcija putem osobnog računala korištenjem usluge Internet bankarstvo, informacije o vašem računu i obavljanje transakcija putem telefona korištenjem usluge Telefonsko bankarstvo i informacije o promjenama stanja na vašem računu putem SMS poruka na vašem mobilnom telefonu korištenjem usluge SMS info
  • Bankomat - razgranata mreža naših bankomata u svakom trenutku omogućuje pristup gotovini i informacijama o stanju računa
  • EFT/POS terminali - omogućuju kupovanje roba i plaćanje usluga bez gotovine

Vlasnik tekućeg računa može opunomoćiti najviše tri (3) osobe.

Dostava izvoda na e-mail adresu

Znate li da informacije o stanju i prometu po tekućem, deviznom i žiro računu, kao i pregled mjesečnih troškova učinjenih vašom kreditnom ili prepaid karticom dostavljamo i na odabranu e-mail adresu? Ova usluga je za korisnike besplatna, a može se ugovoriti u svakoj poslovnici OTP banke ili putem usluge eLEMENT@ Internet bankarstvo.

Tražite najbliži bankomat?

Ako vam hitno treba gotovina, a bankomat nije u blizini, novac sa svog tekućeg računa možete podići i na svim prodajnim mjestima Tiska. Za korisnike debitnih kartica OTP banke za građane naknada za ovu transakciju iznosi samo 0,66 EUR/5,00 HRK*! Slično kao na bankomatu, prilikom podizanja gotovine na prodajnom mjestu Tiska birate jedan od ponuđenih, unaprijed definiranih iznosa pa se prije korištenja usluge na prodajnom mjestu informirajte o kojim se iznosima radi. 

*Za izračun je korišten fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK sukladno Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.