Mastercard debitna kartica

Mastercard debitna kartica

 

Korištenjem Mastercard debitne kartice OTP banke zasigurno ćete uživati u prednostima koje vam nudi prilikom kupnje roba i usluga, kako u zemlji tako i u svijetu. Bezbrižnost pri putovanju, u dobrom restoranu ili svakodnevnoj kupovini razlog je više da ova kartica bude uvijek uz vas.

Iskoristite pogodnosti Mastercard debitne kartice

Raznovrsnost u korištenju

Mastercard debitna kartica nudi mogućnost plaćanja različitih vrsta roba i usluga (namirnica, odjeće, smještaja,...) na više od 30 milijuna prodajnih mjesta širom svijeta gdje je istaknut Mastercard simbol, kao i korištenje preko milijun i pol bankomata

 

Jednostavnost

Korisnik Mastercard debitne kartice ne mora brinuti o mogućim gužvama na šalterima i radnom vremenu banaka jer svoj novac može dobiti 24 sata dnevno 365 dana u godini, na više od 1.5 milijun bankomata širom svijeta.

 

Sigurnost

Budući da se Mastercard debitnom karticom mogu plaćati sve vrste roba i usluga, nestaje potreba za posjedovanjem većih iznosa gotovine, što smanjuje rizik gubitka novca te daje znatnu sigurnost i olakšava putovanja jer nema potrebe za nošenjem različitih vrsta valuta.

 

Kontrola i evidencija troškova

Za transakciju Mastercard debitnom karticom vrši se autorizacija, što znači da se prije svakog zaduženja provjerava stanje tekućeg računa kako bi se obradila/potvrdila transakcija. Prilikom plaćanja roba i usluga ili isplate na bankomatima Mastercard debitnom karticom, dobivate potvrdu o izvršenoj transakciji.

 

Korištenje kartice 

Mastercard debitnu karticu je vrlo jednostavno koristiti kako na prodajnim mjestima tako i na bankomatima. Prilikom podmirivanja računa, pokažite Mastercard debitnu karticu, ukucajte PIN* i uzmite kopiju računa. Prije ukucavanja PIN-a provjerite iznos na računu i kopiji.  Pri podizanju gotovine na bankomatima sa simbolom Mastercard postupak je jednostavan:

  • ubacite karticu,
  • ukucajte PIN,
  • slijedite upute za rad,
  • odaberite željenu transakciju,
  • trenutak kasnije, nakon autorizacije, novac će vam biti isplaćen, a vi ćete dobiti potvrdu o izvršenoj transakciji.

Korisnikom Mastercard debitne kartice mogu postati vlasnici tekućih računa OTP banke, kojima Banka odobri korištenje Mastercard debitne kartice na bankomatima i EFT/POS terminalima.  Korisnici Mastercard debitne kartice mogu postati i osobe koje vlasnik tekućeg računa opunomoći.  Kartice se mogu koristiti na svim bankomatima i EFT/POS terminalima na prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu koji nose oznaku Mastercard.

Na bankomatima OTP banke klijenti mogu svaki dan, 24 sata dnevno, podizati gotovinu te, brzo i jednostavno, za jednaku cijenu kao i na ostalim prodajnim mjestima, kupovati GSM prepaid bonove (VIPme, Simpa, Tele2, Tomato i bonbon) bonove. OTP banka također ima i rasprostranjenu mrežu EFT/POS terminala širom Hrvatske.

Ukupni dnevni limit korištenja kartice iznosi 16.000 kuna, od čega se na bankomatu može podignuti maksimalno 4.000 kuna gotovine.

 

Tražite najbliži bankomat?

Od 6. svibnja 2017. godine možete besplatno podizati gotovinu s tekućeg računa OTP banke i na bankomatima Splitske banke. Provjerite gdje se nalazi vama najbliži bankomat OTP banke ili odaberite bankomat Splitske banke, sasvim je svejedno... 

Ako vam hitno treba gotovina, a bankomat nije u blizini, novac sa svog tekućeg računa možete podići i na svim prodajnim mjestima Tiska. Za korisnike debitnih kartica OTP banke za građane naknada za ovu transakciju iznosi samo 5 kuna! Slično kao na bankomatu, prilikom podizanja gotovine na prodajnom mjestu Tiska birate jedan od ponuđenih, unaprijed definiranih iznosa, pa se prije korištenja usluge na prodajnom mjestu informirajte o kojim se iznosima radi.