Mastercard debitna kartica

Korištenjem Mastercard debitne kartice OTP banke zasigurno ćete uživati u prednostima koje vam nudi prilikom kupnje roba i usluga, kako u zemlji tako i u svijetu. Bezbrižnost pri putovanju, u dobrom restoranu ili svakodnevnoj kupovini razlog je više da ova kartica bude uvijek uz vas.

         

 

Iskoristite pogodnosti Mastercard debitne kartice

Raznovrsnost u korištenju

Mastercard debitna kartica nudi mogućnost plaćanja različitih vrsta roba i usluga (namirnica, odjeće, smještaja,...) na više od 30 milijuna prodajnih mjesta širom svijeta gdje je istaknut Mastercard simbol, kao i korištenje preko milijun i pol bankomata

 

Jednostavnost

Korisnik Mastercard debitne kartice ne mora brinuti o mogućim gužvama na šalterima i radnom vremenu banaka jer svoj novac može dobiti 24 sata dnevno 365 dana u godini, na više od 1.5 milijun bankomata širom svijeta.

 

Sigurnost

Budući da se Mastercard debitnom karticom mogu plaćati sve vrste roba i usluga, nestaje potreba za posjedovanjem većih iznosa gotovine, što smanjuje rizik gubitka novca te daje znatnu sigurnost i olakšava putovanja jer nema potrebe za nošenjem različitih vrsta valuta.

 

Kontrola i evidencija troškova

Za transakciju Mastercard debitnom karticom vrši se autorizacija, što znači da se prije svakog zaduženja provjerava stanje tekućeg računa kako bi se obradila/potvrdila transakcija. Prilikom plaćanja roba i usluga ili isplate na bankomatima Mastercard debitnom karticom, dobivate potvrdu o izvršenoj transakciji.

Tražite najbliži bankomat?

Od 6. svibnja 2017. godine možete besplatno podizati gotovinu s tekućeg računa OTP banke i na bankomatima Splitske banke. Provjerite gdje se nalazi vama najbliži bankomat OTP banke ili odaberite bankomat Splitske banke, sasvim je svejedno... 

Ako vam hitno treba gotovina, a bankomat nije u blizini, novac sa svog tekućeg računa možete podići i na svim prodajnim mjestima Tiska. Za korisnike debitnih kartica OTP banke za građane naknada za ovu transakciju iznosi samo 5 kuna! Slično kao na bankomatu, prilikom podizanja gotovine na prodajnom mjestu Tiska birate jedan od ponuđenih, unaprijed definiranih iznosa, pa se prije korištenja usluge na prodajnom mjestu informirajte o kojim se iznosima radi. 

 

Korištenje kartice 

Mastercard debitnu karticu je vrlo jednostavno koristiti kako na prodajnim mjestima tako i na bankomatima.
Prilikom podmirivanja računa, pokažite Mastercard debitnu karticu, ukucajte PIN* i uzmite kopiju računa. Prije ukucavanja PIN-a provjerite iznos na računu i kopiji. 
Pri podizanju gotovine na bankomatima sa simbolom Mastercard postupak je jednostavan:

  • ubacite karticu,
  • ukucajte PIN,
  • slijedite upute za rad,
  • odaberite željenu transakciju,
  • trenutak kasnije, nakon autorizacije, novac će vam biti isplaćen, a vi ćete dobiti potvrdu o izvršenoj transakciji.

Korisnikom Mastercard debitne kartice mogu postati vlasnici tekućih računa OTP banke, kojima Banka odobri korištenje Mastercard debitne kartice na bankomatima i EFT/POS terminalima. 
Korisnici Mastercard debitne kartice mogu postati i osobe koje vlasnik tekućeg računa opunomoći. 
Kartice se mogu koristiti na svim bankomatima i EFT/POS terminalima na prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu koji nose oznaku Mastercard.

Na bankomatima OTP banke klijenti mogu svaki dan, 24 sata dnevno, podizati gotovinu te, brzo i jednostavno, za jednaku cijenu kao i na ostalim prodajnim mjestima, kupovati GSM prepaid bonove (VIPme, Simpa, Tele2, Tomato i bonbon) bonove. OTP banka također ima i rasprostranjenu mrežu EFT/POS terminala širom Hrvatske.

Ukupni dnevni limit korištenja kartice iznosi 16.000 kuna, od čega se na bankomatu može podignuti maksimalno 4.000 kuna gotovine.