Stilske vježbe na INteatru

INmusic i ove godine ponosno predstavlja u Hrvatskoj jedinstveni kazališni sadržaj festivala pod nazivom INteatar i svjetske rekordere Lelu Margetić i Peru Kvrgića. Najizvođenija predstava na svijetu „Stilske vježbe“ prvi su dio kazališnog programa ovogodišnjeg devetog izdanja INmusic festivala. Nakon što je INmusic najavio izvođače koji će po prvi puta nastupiti u Hrvatskoj, na redu su oni koji ovdje nastupaju već 46 godina. 
INteatar u sklopu 9. izdanja festivala, nastavak je projekta Kulturna platforma INmusica koji je prošle godine premijerno predstavljen s ciljem proširenja kulturnog i umjetničkog spektra najvećeg hrvatskog glazbenog festivala. Iako nije podržana od Ministarstva kulture, Kulturna platforma je svojim prvim izdanjem pokazala da uspješno zadovoljava javnu potrebu približavanja drugih vidova umjetnosti glazbeno usmjerenoj publici.

„Stilske vježbe“ najavljene su nakon prošlogodišnjeg uspjeha legendarnih predstava „CABAres CABArei“ Zijaha Sokolovića i „Münchhausen“ Vilima Matule te gostovanja redatelja Slobodana Šijana i Rajka Grlića. Ove će godine daske INteatra doprinijeti legendarnom statusu velikana hrvatskog glumišta Lele Margetić i Pere Kvrgić i njihovih gotovo polustoljetnih „Stilskih vježbi“.

STILSKE VJEŽBE
Raymond Queneau: Stilske vježbe
Igraju: Lela Margitić i Pero Kvrgić
Režija: Tomislav Radić

Stilske vježbe fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom zbog čega su uvrštene i u Guinnessovu knjigu kulturnih rekorda.
Roman Stilske vježbe Raymonda Qieneaua svojevremeno je poslužio kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za predstavu koju su Pero Kvrgić i Lela Margitić svojom virtuoznošću poveli u svjetsku kazališnu povijest.
U 'Stilskima' se radi o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Mogli bismo reći da su Stilske vježbe upravo ono što se naziva čarolijom kazališta!
Stilske vježbe jednako će oduševiti pasioniranu kazališnu publiku, kao i učenike srednjih škola koji se prvi put susreću s kazalištem. Predstava je to za sve generacije, predstava koja stvara kazališnu publiku. Zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama Lele Margitić i Pere Kvrgića, interes publike za ovom predstavom ne jenjava, te ona dugi niz godina s lakoćom puni dvorane. U Stilskim vježbama uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli, moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status, te se za nju uvijek traži karta više.

Vrlo atraktivan program ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući potpori Ožujskog piva, OTP banke, Turističke zajednice Grada Zagreba te Hrvatske turističke zajednice. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima diljem Hrvatske, u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te putem Tisak Media Webshopa i putem službene stranice festivala inmusicfestival.com po cijeni od 299 kuna do četvrtka 17. travnja. Od petka 18. travnja festivalske ulaznice moći će se nabaviti po cijeni od 349 kuna.