Crystal Fighters na INmusicu!

Crystal Fighters još je jedno zanimljivo ime koji se pridružuje atraktivnom line upu devetog po redu INmusic festivala! Pridružit će se do sada najavljenim imenima poput The Black Keys, Pixies, The Fratellis, MGMT, Flogging Molly, Bombino, Jagwar Ma, Kuroma i mnogim drugim izvođačima.

Ovaj anglo-španjolski sastav mističnog imena Crystal Fighters čine Sebastian, Gilbert, Graham, Mimi i Laure. Glazbu koju stvaraju opisuju na sljedeći način: "Mi smo Crystal Fighters. Stvaramo brzu plesnu glazbu baskijskim instrumentima, sintisajzerom i vokalima." Moglo bi se reći da u njihovom slučaju stara tradicija susreće moderne tehnike: Txalaparta, baskijska vrsta udaraljkaškog instrumenta, Txistus (vrsta španjolske flaute) susreću se sa elektronikom, lo-fi elementima te ezoteričnim i pomalo iskrivljenim vokalima. Možda se čini neobično, no uživo je fantastično.

Crystal Fightersi su se već dokazali live nastupima u cijenjenoj britanskoj glazbenoj emisiji Joolsa Hollanda, odsvirali su mnogobrojne festivale, a 2010. godine svirali su sa Foalsima na turneji.
Slove kao izuzetno atraktivan live bend te i sami kažu da "publika obožava njihove live nastupe" te da uživo "zvuče puno višepunkerski nego na albumu". Zasvirat će na OTP World Stageu, uz još mnoga cijenjena imena World Music scene.

Sastav sada već ima mnogobrojne obožavatelje, a u svibnju 2013. izdali su i drugi album "Cave Rave" koji je završio na brojnim europskim glazbenim ljestvicama slušanosti.

Atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući i potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističkoj zajednici Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te putem Tisak Media Webshopa i sustava Entrio po cijeni od 299 kuna.