OTP banka za Aktivnu Hrvatsku

OTP banka sponzor je nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska koji je prije četiri godine započeo kampanju osvješćivanja Hrvatske o što aktivnijem i zdravijem životu te uključio tisuće vježbača u brojnim hrvatskim gradovima na kontinentu i obali.

Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, projekt je započeo  u veljači i trajat će do rujna, a tim kineziologa i nutricionista u sedam će hrvatskih gradova poticati na aktivnost te držati edukativna predavanja i zajedničke treninge s ciljem postizanja „100% aktivne Hrvatske“.

Nova sezona započela je u Krapini gdje je vježbalo više od stotinu adolescenata, koji su na taj način ukazali na problem neaktivnosti među mladima. Projekt se nastavlja u Slavonskom Brodu 16. travnja, Vodicama 28. svibnja, Splitu 18. lipnja, Dubrovniku 4. srpnja, Zadru 23. srpnja te u Zagrebu 10. rujna u sklopu Europskog tjedna sporta.

U Slavonskom Brodu će sugrađani starije životne dobi dobiti savjete o tome kako aktivnošću poboljšati svakodnevnicu. Aktivnosti u Vodicama obilježit će prvi dan ljetne turneje koja se zatim nastavlja u Splitu i Zadru, gdje će se održati dan ispunjen brojnim edukativnim i sportskim aktivnostima. U Dubrovniku će se na povijesnoj tvrđavi Lovrijenac snimati sportska razglednica Hrvatske, a u Zagrebu će u sklopu Europskog tjedna sporta prostor ispred fontana ispuniti stotine vježbača.

 

 

Sudjelovanje u projektu je besplatno te pozivamo sve zainteresirane da se uključe u ove sportske aktivnosti i edukativna predavanja - za vježbanje se mogu prijaviti putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr