Završeno preuzimanje BPC-a

OTP banka Hrvatska danas je transakcijom završila preuzimanje Banco Popolare Croatia.

Nakon što je 31. siječnja 2014. potpisan ugovor kojim je OTP banka Hrvatska stekla 98,37 posto udjela u Banco Popolare Croatia, danas je izvršena transakcija kojom je okončan postupak preuzimanja te banke.

Na svojoj sjednici od 18. travnja 2014. Savjet Hrvatske narodne banke odobrio je OTP banci stjecanje više od 50 posto udjela u temeljnom kapitalu Banco Popolare Croatia te dao suglasnost za imenovanje Zorislava Vidovića predsjednikom Uprave te banke. OTP banka je 10. travnja ove godine dobila i pozitivnu odluku Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja o dopuštenosti tržišne koncentracije. Time su se stekli potpuni preduvjeti za pripremu završetka preuzimanja BPC, koje je danas zaključeno provedbom transakcije vrijedne 107 milijuna kuna.

„U sljedećim mjesecima bit ćemo usredotočeni na provedbu postupka integracije koju namjeravamo većim dijelom završiti do kraja ove godine,“ rekao je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke. “Pripreme se odvijaju u skladu s planovima i uskoro ćemo imati novosti za klijente. Prvo što je u planu jest uvođenje korištenja bankomata OTP banke za klijente BPC bez naknade, što vjerujemo da ćemo ostvariti tijekom svibnja. Integracijom ćemo ostvariti proširenje mreže i univerzalnih financijskih usluga te zadržati naš fokus na segmentu stanovništva.”

Na čelo Uprave BPC dolazi dosadašnji član Uprave OTP banke Zorislav Vidović čije će dugogodišnje iskustvo u spajanjima banaka biti dragocjeno za uspješnu provedbu integracije. Uz njega, u upravi BPC ostaje i dosadašnja članica Uprave Mirjana Vidan. Proces spajanja doprinijet će modernizaciji informatičkog sustava Banco Popolare Croatia, kao i poboljšanja u upravljanju ljudskim potencijalima te financijskim uslugama.

Ovom akvizicijom broj klijenata OTP banke će dosegnuti gotovo 440 tisuća, mreža će imati 130 poslovnica te više od 250 bankomata u cijeloj Hrvatskoj.

 

Kontakt osobe za medije:

Danijela Omelić
072 201 697
danijela.omelic@otpbanka.hr
Daria Mateljak
091 1610 464
daria.mateljak@hauska.com