OTP banka kupila BPC

OTP banka Hrvatska kupila je Banco Popolare Croatia potpisivanjem kupoprodajnog ugovora za stjecanje 98,37 posto udjela u banci.

Banco Popolare Croatia ima udjel od 0,6% u tržišnoj aktivi, što je čini 14. bankom po veličini na hrvatskom bankarskom tržištu. Fokus poslovanja joj je na potrošačkom kreditiranju i u tom je segmentu njen tržišni udjel preko 2,0%. OTP banka Hrvatska je osmi najveći igrač na hrvatskom tržištu prema ukupnoj aktivi, također sa snažnim fokusom na segment stanovništva. Ovom akvizicijom će ojačati svoju tržišnu prisutnost i poslovanje u Hrvatskoj, i to primarno u poslovanju s građanstvom.

Banco Popolare Croatia ima gotovo 54 tisuće klijenata te poslovnu mrežu koju čine 33 poslovnice i 30 bankomata. Kroz ovu će akviziciju broj klijenata OTP banke biti gotovo 440 tisuća, broj poslovnica će dosegnuti 130 te će imati više od 250 bankomata.

Mreža poslovnica Banco Popolare Croatia pokriva čitav teritorij Republike Hrvatske, izuzev regija Like te Dubrovnika i južne Dalmacije. Preuzimanjem ove banke, OTP banka Hrvatska će povećati dostupnost svoje mreže, naročito u Zagrebu i Slavoniji, područjima u kojima je trenutno manje prisutna. S druge strane, bankarske će usluge ovim postati dostupnije klijentima Banco Popolare Croatia diljem Hrvatske.

OTP banka Hrvatska se u svom poslovanju fokusira na poslovanje s građanstvom. Naš je cilj osigurati financijske usluge visoke kvalitete našim klijentima, a to, između ostalog, znači i proširenje mreže i univerzalnih financijskih usluga. Ovom će akvizicijom OTP banka povećati svoj tržišni udjel u osobnim kreditima i ojačati poslovanje na hrvatskom tržištu. Vjerujemo da će naši sadašnji i budući klijenti u kratkom vremenu moći osjetiti poboljšanja koje će ovo spajanje donijeti“, rekao je predsjednik Uprave OTP banke Hrvatska Balázs Békeffy.

Proces spajanja označava i modernizaciju informatičkog sustava Banco Popolare Croatia, kao i poboljšanje upravljanja ljudskim potencijalima te financijskim uslugama.

Ovo je malen, ali važan korak u strategiji rasta OTP Grupe, kojim mađarska OTP banka potvrđuje svoju prisutnost na hrvatskom tržištu i povjerenje u menadžment svoje hrvatske podružnice. Naša se akvizicijska strategija ne mijenja; i dalje neprestano tražimo mogućnosti za akvizicije u regiji“, izjavio je László Wolf, zamjenik predsjednika Uprave mađarske OTP banke.

 

Kontakt osobe za medije:

Danijela Omelić
072 201 697
danijela.omelic@otpbanka.hr

Daria Mateljak
091 1610 464
daria.mateljak@hauska.com