OTP banka donirala 180.000 kuna Dubrovačkim ljetnim igrama

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju partnerstva s Dubrovačkim ljetnim igrama, OTP banka je i ove godine izdvojila 180.000 kuna za donaciju premijernoj izvedbi Dubrovačkih ljetnih igara, ovoga puta za triptih “Dubrovačka trilogija“ Iva Vojnovića. Na konferenciji za novinare održanoj u povodu premijere Josipa Vodenac, direktorica Poslovnog centra Dubrovnik i južna Dalmacija, uručila je ček Mladenu Tarbuku, intendantu Dubrovačkih ljetnih igara.

Legendarno djelo koje opisuje pad Dubrovačke Republike u režiji Staše Zurovca i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla igralo se pred Dvorom i u Atriju Kneževa dvora od 9. do 13. kolovoza pružajući Dubrovčanima i njihovim gostima priliku da uživaju u izvedbi najboljih glumaca i doajena hrvatskog glumišta. “Dubrovačka trilogija“, sastavljena od poznatih i samostalno izvođenih djela “Allons enfants!“, “Suton“ i “Na taraci“, u ovoj je izvedbi hommage Kosti Spajiću, redatelju čije je ime neraskidivo vezano uz Dubrovačke ljetne igre.

“OTP banka i dubrovački kraj vezani su dugom tradicijom, što već niz godina potvrđujemo i suradnjom s ovako važnom kazališnom i glazbeno-scenskom manifestacijom kao što su Dubrovačke ljetne igre. Iz godine u godinu pruža nam se mogućnost poduprijeti vrijedne dramske premijere, a naročito nam je drago što se ove godine radi o djelu našeg Dubrovčanina Iva Vojnovića“,  rekla je prigodom uručenja čeka Josipa Vodenac.

U okviru svog programa društveno odgovornog poslovanja "Zeleno svjetlo za kulturu" OTP banka već niz godina podupire dramske premijere Dubrovačkih ljetnih igara.