Stipendiramo studente i učenike sa 568.600 kuna

U okviru programa "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banka i ove godine stipendira učenike i studente slabijeg imovinskog stanja. U protekle tri godine banka je za ovaj program izdvojila više od dva milijuna kuna.

U akademskoj godini 2012./2013. OTP banka će s 568.600 kuna pomoći 71 učenika i studenta slabijeg imovinskog stanja s područja Istarske županije, Grada Zadra, Grada Benkovca, Grada Gline te općina Župa dubrovačka i Nuštar. Projekt stipendiranja učenika i studenata slabijeg imovinskog stanja realiziran je u partnerstvu s predstavnicima lokalne uprave i samouprave, odnosno banka se kao partner priključila njihovim postojećim programima stipendiranja u ovoj akademskoj godini.

Broj studenata nije konačan, jer se još očekuju rezultati natječaja Sveučilišta u Zadru. U ovoj akademskoj godini suradnja je prvi put dogovorena sa Sveučilištem u Zadru, kojem je banka donirala iznos od 70.000 kuna za stipendiranje njihovih studenata slabijeg imovinskog stanja.
U suradnji s Istarskom županijom OTP banka je donirala sredstva za stipendiranje 14 studenata slabijeg imovinskog stanja na području ove županije u vrijednosti 154.000 kuna. U suradnji s Gradom Zadrom banka je dodijelila 16 stipendija u vrijednosti 100.000 kuna studentima s područja Grada Zadra. Za stipendiranje 11 učenika i studenata s područja Grada Benkovca banka je izdvojila 48.600 kuna, a za stipendiranje pet studenata s područja Grada Gline izdvojeno je 48.000 kuna. U suradnji s Općinom Župa dubrovačka banka je dodijelila 15 učeničkih i studentskih stipendija vrijednosti 100.000 kuna, a u suradnji s Općinom Nuštar iznos od 48.000 kuna za stipendiranje deset učenika i studenata.

OTP banka već niz godina provodi svoj program "Zeleno svjetlo za znanje" kojim na razne načine nastoji mladim ljudima osigurati bolje uvjete školovanja. Prije četiri godine pokrenut je projekt stipendiranja učenika i studenata slabijeg imovnog stanja u suradnji s predstavnicima lokalne uprave i samouprave. Stipendije se dodjeljuju putem natječaja, a kriteriji su materijalni i socijalni položaj te opći uspjeh u školovanju. U protekle tri godine u sklopu projekta OTP banka je stipendijama i drugim darovanjima osigurala više od dva milijuna kuna za bolje uvjete školovanja i ulaganja u edukaciju.

 

Kontakt osobe za medije:
Danijela Omelić
072 201 697
danijela.omelic@otpbanka.hr