Bombay Bicycle Club na INmusicu!

Jedan od najuspješnijih mlađih britanskih sastava Bomby Bicycle Club stiže na OTP World Stage INmusic festivala!

Obzirom da nitko od članova sastava Bombay Bicycle Club nije stariji do 24 godine, malo je neobično reći da su glazbeni veterani. No, u današnje vrijeme kada se glazbene zvijezde pojave jednako tako brzo kao što i nestanu, Bombay Bicycle Club, koji su 2014. godine izdali četvrti album, je sasvim opravdano nazvati veteranima. Priča kao što je njihova više se ne događa tako često. Otkad su potpisali ugovor s izdavačkom kućom Island, dobili su prostora i mogućnosti da se svakim albumom glazbeno sve više razvijaju.

“Čini mi se da smo postigli balans stvarajući glazbu koja je i interesantna i inteligentna, no u isto vrijeme se ne bi mogla karakterizirati profinjenom ili elitističkom", kazao je Jack. “Želite zadovoljiti slušatelje koji vole onu "tehničku" stranu glazbe, no netko tko sluša radio bi trebao moći i pjevušiti uz to. Ako možete pronaći taj balans, onda je to zaista nevjerojatno."

Bombay Bicycle Club čine Jack Steadman, Jamie MacColl, Suren de Saram i Ed Nash. Odrasli su u sjevernom Londonu, a ugovor s izdavačkom kućom Island potpisali su već sa 18 godina, tako da je već 2009. godine njihov debi album "I Had the Blues But I Shook Them Loose" ugledao svijetlo dana. Isti je pokupio hvalospjeve glazbene kritike poput NME-a, Uncuta i drugih. Drugi album "Flaws" izdali su godinu dana kasnije, 2010. godine, neočekivano promijenili glazbeni smjer, uključivši folk, akustiku i pjevne melodijske linije. Ostvario je nevjerojatan uspjeh i nominiran je za Ivor Novello nagradu za najbolji album. Treći album "A Different Kind of Fix" začinili su još sa malo sofisticiranih ritmova i indie-rock gitarskim rifovima.

Posljednji album "So Long, See You Tomorrow" iz 2014. godine remiksirao je Mark Rankin koji je za isto bio zadužen i na posljednjem albumu grupe Queens of the Stone Age koju ćemo također gledati 10. lipnja u Zagrebu u organizaciji INmusic festivala. Osim na pozornici INmusica, ovaj sastav zasvirat će i na brojnim velikim svjetskim glazbenim festivalima kao što su Southside, Rock Werchter, T in the Park, Fuji Rock, Reading i Leeds itd.

Vrlo atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući i potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističkoj zajednici Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te putem Tisak Media Webshopa i putem službene stranice festivala inmusicfestival.com po cijeni od 299 kuna.