MGMT na INmusicu!

Nakon legendarnih Pixiesa i globalne atrakcije The Black Keys stiže i treće veliko ime INmusica 2014. Radi se elektro glam-pop dvojcu koji iza sebe ima tri albuma i čak dvije Grammy nominacije. Oni su MGMT i stižu na deveto izdanje INmusic festivala!

Iako je posljednjih godina internet itekako pogurao mnoge glazbene karijere, dvojcu Benu Goldwasseru i Andrew Van Wyngardenu je tradicionalna usmena predaja ipak bila presudna u kasnijem uspjehu. Kada su 2002. godine krenuli skupa muzicirati bili su još miljama daleko od "hypea" koji se kasnije stvorio oko njih. Susreli su se na Weleyan fakultetu u Middletonu, u Connecticutu, družili se, slušali omiljene bendove i otkrili da imaju puno toga zajedničkoga.

Početni petnaestominutni nastupi koje su prakticirali imali su malo toga zajedničkog s njihovim kasnijim zvukom. To su bili više bučni preformansi, elektronički aranžmani, koji nisu još odavali toliku scensku privlačnost. Nastavili su eksperimentirati i ubrzo su svaku pjesmu, bez puno proba između, svirali odmah na pozornici i publici se to svidjelo. Publika se uglavnom sastojala od studenata njujorškog fakulteta koji su uskoro osnovali izdavačku kuću "Cantora records" za koju su Keysi izdali prvi EP "Time To Pretend" koji je kasnije prerastao u album "Kids".

Nedugo nakon toga pojavio se i prvi lovac na talente iz major labela Sonya, i njihova je karijera uzela maha. Samo koji mjesec prije dvojac nije ni sanjao o nekakvoj glazbenoj karijeri, a već na sljedećem glazbenom uratku surađivali su sa producentom Flaming Lipsa, Daveom Fridmanom.

Godine 2008. tako izlazi prvi album "Oracular Spectacular", 2010. godine uslijedio je album "Congratulations" za koji dobili su dvije Grammy nominacije. Slava im raste nezaustavljivo, imaju sve više poklonika među kojima je i bivši 'beatle' Paul McCartney. Uslijedile su turneje, nastupi na velikim festivalima late night showovima kod Lettermana, Jimmya Fallona i drugih. Treći album "MGMT" osvanuo je 2013, a sve to imat ćemo prilike čuti na devetom INmusic festivalu koji će se održati od 23. do 25. lipnja 2014. na jarunskom Otoku mladosti. Već do sada potvrđena imena garantiraju jedan od najboljih INmusica do sada zahvaljujući i potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističkoj zajednici Grada Zagreba koja je pomogla festivalu kada je bilo najteže.

Blagdanski paketi INmusic festivala u kojem se nalazi festivalska ulaznica, majica, dvije Ožujske pive te vaučer OTP banke za ugovaranje PayPass prepaid kartice s pologom od 100 kuna mogu se naručiti putem Tisak Media Webshopa po cijeni od 329 kuna dok se regularne ulaznice mogu kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 299 kuna (troškovi transakcije nisu uključeni u cijenu).