Štednja direkt

Štednja direkt

Štednja direkt, usluga u sklopu paketa OTPdirekt, omogućuje vam ugovaranje oročene štednje uz posebne, dodatne pogodnosti. Možete ju ugovoriti putem Interneta, korištenjem usluge Internet bankarstvo ili telefonom, korištenjem usluge Telefonsko bankarstvo. Koristeći usluge OTPdirekt uštedite vrijeme i uživajte u maksimalnoj udobnosti obavljanja financijskih transakcija, s mjesta koje vam najbolje odgovara, u najpogodnije vrijeme i uz povoljnije uvjete od onih koje ostvarujete u poslovnici banke.

Iskoristite pogodnosti

Bez odlaska u poslovnicu banke, uz kamatnu stopu koja je za 0,02 postotna poena veća od standardne kamatne stope ugovorite:

Također, možete ugovoriti i Planiranu štednju uz povoljne kamatne stope. 

Depozitni kalkulator za informativni izračun kamate na oročenu štednju pomoći će vam u izboru štednje koja najbolje zadovoljava vaše potrebe.
Ovisno o tipu ugovorene štednje možete odabrati različite rokove oročenja, a dodatna pogodnost Štednje direkt je mogućnost ugovaranja oročene štednje na rok od samo 15 dana.

Putem usluge Štednja direkt oročenu štednju možete ugovoriti kontinuirano pa će se nakon isteka roka vaše oročenje obnavljati automatski uz kamatnu stopu važeću na dan obnavljanja i rok koji ostaje isti kao i kod početnog oročenja.

Oročena štednja na rok od 15 dana može se ugovoriti samo jednokratno te je za nastavak oročenja potrebno ponoviti transakciju oročavanja.

Rentnu oročenu štednju možete ugovoriti u kunama (HRK), eurima (EUR), američkim dolarima (USD) i švicarskim francima (CHF) dok je Oročenu štednju osim u navedenim valutama moguće ugovoriti i u australskim dolarima (AUD), kanadskim dolarima (CAD) i britanskoj funti (GBP).

Najmanji iznos oročenja je 250 eura odnosno protuvrijednost u drugim valutama.

 

Kako postati korisnik usluge Štednja direkt

Želite li postati korisnik usluge Štednja direkt dovoljno je u ispuniti Zahtjev za ugovaranje usluge OTPdirekt i dostavit ga u vama najbližu poslovnicu OTP banke. Djelatnici u poslovnici dat će vam token za korištenje usluge, a PIN za korištenje tokena stići će poštom na vašu adresu.

 

Što je token?

Token je uređaj koji izgleda poput kalkulatora, a prilikom svakog korištenja usluge Telefonsko bankarstvo daje vam jednokratni tajni broj koji zatim koristite za identifikaciju prilikom pristupa vašim računima.

Token omogućuje stalni pristup vašim računima u OTP banci. Jednostavno ga ponesite sa sobom u ured, na putovanje ili bilo koje mjesto gdje imate pristup telefonu i od kuda možete obavljati transakcije na vašim računima - upravo kao da ste u poslovnici banke. Za to vam nije potrebna nikakva posebna vještina ili dodatno informatičko znanje - jednostavno unesete brojeve s tokena i uđete u svijet bankarstva!