Bomba Estéreo na INmusicu!

Sjajan kolumbijski sastav Bomba Estéreo dolazi rasplesati INmusic festival! Zasvirat će na OTP World Stageu i pridružiti se do sada najavljenim izvođačima devetog po redu INmusic festivala: The Black Keys, Pixies, MGMT, The Fratellis, Flogging Molly, Crystal Fighters, Bombino, Jagwar Ma, Kuroma i mnogi drugi...

Bomba Estéreo osnovani su 2005. godine kao projekt vizualnog umjetnika i glazbenika Simóna Mejía, koji je formirao kolektiv okupivši različite DJ-e i vizualne umjetnike, uključujući i neke od najpoznatijih mladih umjetnika u Kolumbiji. Godine 2006., Bomba Estéreo izdali su svoj prvi album naziva "Vol.1", na kojem je Simon započeo dugu i plodnu suradnju sa ženskim MC-jem Li Saumet.

Nakon albuma "Vol.1" , Bomba Estéreo nastavili su rad u Sjedinjenim Državama, nastupili na LAMC-u (Latin Alternative Music Conference ), gdje su susreli Tomása Cookmana, utemeljitelja Nacional Records, s kojim su ugovorili izdavanje albuma.

Sve je bilo spremno za izdavanje drugog albuma "Estalla" ("Blow Up" u SAD-u ), koji je objavljen u Kolumbiji u rujnu 2008. godine, a predstavljen uživo s punom sastavom koji je uključivao Kikea Egúrrolau na bubnjevima, Juliána Salazara na gitari, Li kao pjevačicu i Simona na basu i produkciji.

U srpnju 2009. godine, Nacional Records objavljuje " Blow Up" u SAD-u koji je pokupio sjajne recenzije glazbene kritike i zaradio međunarodno priznanje. Tog ljeta Bomba Estéreo nastupaju na njujorškom Bowery Ballroom i Central Park Summerstageu, dok je njihovu izvedbu New York Times opisao kao "raznobojnu i živahnu". MTV ih je proglasio kao "najbolji novi bend na svijetu" 2010. godine, a između 2011. i 2012. Bomba Estéreo obišli su svijet sa svojom turnejom " Estalla / Blow Up" i u isto vrijeme nastavljaju rad na trećem albumu "Elegancia Tropical", koji je izdan u drugoj polovici 2012. godine. Novi album dobio je odlične kritike i od domaćih i međunarodnih medija te obožavatelja diljem svijeta.

Nastup sastava Bomba Estéreo nastavak je programa "Multikulturalizam u glazbi", koji je do sada ugostio mnoga zanimljiva i cijenjena imena World Musica, kao što je primjerice koncert Tamikresta koji se održao 27. veljače u Zagrebu te koncert Bombina koji će se održati na ovogodišnjem INmusicu. Projekt "Multikulturalizam u glazbi" nastoji kroz glazbu u kojoj se zrcali univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture.

Vrlo atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući i potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističkoj zajednici Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te putem Tisak Media Webshopa i sustava Entrio po cijeni od 299 kuna.