Učenici

Financije za 5 - učenici
Financije za 5 - učenici
Bitcoin (kriptovaluta) Kriptovaluta je oblik virtualne ili digitalne valute (imovine/novca) koja se koristi kao sredstvo razmjene (plaćanja), a postoji isključivo online. Bitcoin je prva i najpoznatija kriptovaluta, a danas postoje i brojne druge, no svima je zajedničko da se koriste tehnologijom blockchaina i služe isključivo plaćanju na internetu, bez nadzora HNB-a ili drugih međunarodnih organizacija, poput Europske središnje banke.  
U financijskoj abecedi za učenike upoznali smo te s definicijama računa i kartica, no ovu ćemo temu detaljnije obraditi jer se radi o osnovnim bankarskim proizvodima od kojih kreće tvoje financijsko poslovanje, a sigurni smo i da se svatko od vas barem jednom izgubio u svim vrstama ovih proizvoda.
Digitalno bankarstvo ti omogućuje potpunu kontrolu nad financijskim poslovanjem jer bilo kad i bilo gdje putem svog pametnog telefona ili računala možeš provjeriti stanje i promet po svojim računima i karticama te obaviti brojne financijske transakcije.
Ako te zanima kako uspješno upravljati novcem, nadamo se da će ti savjeti koje ćeš ovdje pročitati pomoći da svoj džeparac rasporediš tako da traje što duže, a vjerujemo da ćeš dio moći i odvojiti za štednju!