OTP banka i Mastercard uručili donacije od 114.739,00 eura bolnicama u Čakovcu i Dubrovniku - ove godine zaokružujemo za bolnice u Osijeku i Zadru

Donacijski program OTP Zaokruži koji su 2020. godine pokrenule OTP banka i Mastercard okupio je preko 18.000 građana koji zaokružuju za bolju zdravstvenu skrb djece u Hrvatskoj. Zahvaljujući njima i inicijalnoj donaciji od 125.000 € koju uplaćuju OTP banka i Mastercard na početku svakog donacijskog ciklusa do sada je u Hrvatskoj u tri ciklusa donirano skoro 600.000 € za dječje odjele čak 6 bolnica diljem Hrvatske. Na početku 2023. godine započeo je 4. ciklus u kojem zaokružujemo za Osijek i Zadar.      

Prije tri godine OTP banka je u suradnji s Mastercardom pokrenula veliki donacijski program OTP Zaokruži! kako bi zajedno s klijentima doprinijeli kvalitetnijoj i dostupnijoj skrbi na dječjim bolničkim odjelima. Koristeći Mastercard kartice OTP banke klijenti mogu zaokružiti iznose u beskontaktnom plaćanju te se svakom transakcijom koju provedu kupujući na bilo kojem prodajnom mjestu u Hrvatskoj ili online uvećava stanje donacijskog računa, otvorenog isključivo u svrhu ovog programa. Program se sastoji od ciklusa, a u svakom ciklusu se prikupljaju sredstva za dvije dječje bolnice ili dječje odjele u bolnicama. Ciklusi završavaju s kalendarskom godinom, sredstva se uplaćuju bolnicama, a s prvim danom sljedeće godine brojčanik se vraća na početak, ali ne na nulu, već na 125.000 eura koje na početku svakog ciklusa OTP banka i Mastercard doniraju za ovaj program.

U prvom ciklusu s po 527.000 kuna su donirani Odjel pedijatrije šibenske bolnice i Zavod za neonatologiju KBC-a Zagreb, popularna Petrova, za nabavku neophodne i potrebne opreme. U drugom ciklusu programa prikupljeno je ukupno 1.620.000 kuna za ultrazvučni aparat pedijatrijskoj kardiologiji Klinike za dječje bolesti KBC-a Split te za preuređenje dosadašnjih smještajnih jedinica odjela dječje kirurgije Klinike za dječje bolesti Klaićeva Zagreb. 

U trećem ciklusu, tijekom 2022. godine zaokruživalo se za dječje odjele Županijske bolnice Čakovec i Opće bolnice Dubrovnik, a brojčanik na internetskoj stranici OTP banke na kraju godine je pokazao donaciju od preko 114.000 eura za svaku bolnicu. Donacijski ček ravnatelju bolnice u Čakovcu su uručili član Uprave OTP banke Nikola Mikša i direktorica Marketing Mastercarda Gea Kariž, a pridružio im se i Gibonni koji kao ambasador projekta od samog početka daje nesebičnu podršku ovom cilju koji za svrhu ima dobrobit naše djece. Prilikom dodjele u Čakovcu, ravnatelj Županijske  bolnice dr. Igor Šegović je izjavio: „U ime Županijske bolnice Čakovec, Odjela pedijatrije i  svoje želim se zahvaliti na vrlo velikodušnoj donaciji OTP banke d.d., u kojoj je Županijska bolnica Čakovec putem Vašeg donatorskog programa „Zaokruži“ u suradnji s Mastercardom, primila novčana sredstva u iznosu od 864.500 kn. Sredstva su utrošena na opremanje novo rekonstruiranog Odjela pedijatrije, i zbog ove zaprimljene donacije podigli smo standard kvalitete u pružanju zdravstvene zaštite bolesnoj djeci, ali i roditeljima. Zato još jednom veliko hvala i svim građanima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji.“

Pomaganje najpotrebitijima je nešto što nam predstavlja prije svega zadovoljstvo, a to zadovoljstvo je veće kad iz godine u godinu imamo korisnike naših kartica koji nesebično sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji. Čineći dobro, odnosno, zaokružujući na dobro pomažemo najmlađim pacijentima da im njihovi bolesnički dani budu što je moguće ugodniji, a liječnicima ovakvom donacijom olakšavamo njihov posao. Iznimno smo sretni što smo kotačić u ovoj plemenitoj akciji i vjerujem kako ćemo s takvom praksom, uz podršku korisnika, kojima zahvaljujem na velikodušnosti, nastaviti zaokruživati za bolje sutra“, istaknula je Gea Kariž, direktorica marketinga u Mastercardu u Hrvatskoj.

Naš program OTP Zaokruži je početkom godine ušao u svoj četvrti ciklus, što znači da ove godine zaokružujemo za još dvije bolnice, ovaj put u Zadru i u Osijeku. Zahvaljujem od srca preko 18.000 naših klijenata koji su se uključili u ovaj program i zajedno s nama i Mastercard pomogli unaprijediti brigu o zdravlju djece u već 6 bolnica u Hrvatskoj. Cijelu 2022. godinu zaokruživali smo za bolnice u Čakovcu i Dubrovniku i za svaku smo zajedno s našim klijentima sakupili preko 114.000 eura i nadam se da ćemo ovim donacijama barem malo olakšati posao svim zaposlenicima bolnice koji se brinu i bore za zdravlje naše djece. Pozivam i sve naše klijente koji još nisu da nam se pridruže u programu za bolje uvjete liječenja djece u Hrvatskoj. Vjerujem kako će broj klijenata koji zaokružuju nastaviti rasti i da će iznos na kraju ove godine biti još veći”, istaknuo je Nikola Mikša, član Uprave OTP banke.

Za više informacija o donacijskom programu OTP Zaokruži posjetite:

https://www.otpbanka.hr/otp-zaokruzi

donacija čakovec