Dječja planirana štednja

Dječja planirana štednja je posebna vrsta oročene štednje mjesečnim uplatama na dječji štedni račun uz stimulativnu kamatnu stopu. Dječja planirana štednja namijenjena je djeci do 18 godina a otvara ju zakonski zastupnik (roditelj) odnosno skrbnik u ime djeteta koje je vlasnik štednje. Uz dječju planiranu štednju OTP banke osigurajte bezbrižnu budućnost vašoj djeci već u djetinjstvu!

Iskoristite pogodnosti

  • iznos mjesečne uplate izabirete sami (najmanji iznos je protuvrijednost 15 eura)
  • mjesečno možete uplaćivati u više navrata, sve se mjesečne uplate zbrajaju i ne smiju biti manje od ugovorom dogovorene uplate
  • mjesečne uplate možete vršiti trajnim nalogom, putem gotovinskih uplata, prijenosom s prometnog računa ili kombinacijom istih
  • datum izvršenja trajnog naloga birate sami
  • kamatna stopa ovisi o zbroju ugovorenih mjesečnih uplata (ciljanom iznosu) koje će biti uplaćene kroz razdoblje oročenja, kao i ugovorenom roku oročenja.
  • rokovi oročavanja su: 3, 6, 12, 24, 36, 48 i 60 mjeseci, a valute: HRK, EUR i USD
  • automatsko obnavljanje oročenja: ukoliko na dan isteka roka štednje ne najavite prekid štednje, dječja planirana štednja se automatski obnavlja, po istim uvjetima (isti iznos mjesečne uplate, rok štednje te datum uplate)
  • kod otvaranja dječje planirane štednje dijete dobiva svoju karticu, a zakonski zastupnik svoju karticu Dijete sa svojom karticom ne može obavljati isplate i prijenose već samo uplate, a na bankomatu će moći vidjeti stanje na svom tekućem računu. Naknada za izdavanje dječje kartice (za klijenta mlađeg od 15 godina) se ne naplaćuje.
  • zakonski zastupnik/skrbnik sa svojom karticom može obavljati sve transakcije.

 

Dječju planiranu štednju možete ugovoriti uz fiksnu ili promjenjivu kamatnu stopu ovisno o roku oročenja.

Fiksna kamatna stopa ugovora se za rokove 3, 6 i 12 mjeseci. Prelaskom u viši razred štednje na cijeli iznos štednje primjenjuje se kamatna stopa određena Odlukom o kamatama važećoj u trenutku prijelaza u viši razred. Iznimno, ako je ta kamatna stopa niža od kamatne stope koja se obračunava na depozit do prijelaza u viši razred  i dalje će se primjenjivati kamatna stopa koja se obračunavala do prelaska u viši kamatni razred.

Dječju planiranu štednju otvara zakonski zastupnik (roditelj) odnosno skrbnik u ime djeteta koje je vlasnik štednje. Namijenjena je djeci do 18 godina.

Uplate na Dječju planiranu štednju u kunama, osim vas (zakonskog zastupnika/skrbnika) i djeteta, mogu vršiti i bake, djedovi, tete ili bilo tko drugi. 
Uplate na Dječju planiranu štednju u devizama mogu vršiti roditelji (zakonski zastupnici) odnosno skrbnici.

 

Informacije i podaci o Dječjoj planiranoj štednji

Banka nudi mogućnost uvida u stanje i podatke o računu putem: