Donacije za 47 projekata

OTP banka je u okviru svog programa „Zeleno svjetlo za… bolje društvo“ na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 47 projekata kojim će se dodijeliti 400.000 kuna.

OTP banka je i ove godine organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo više od šest stotina prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 47 projekata.

Ovo je druga godina u kojoj OTP banka donacijama nagrađuje organizacije koje provode projekte od važnosti za podizanje kvalitete života zajednica u kojima se provode. Na prošlogodišnjem natječaju dodijeljeno je 200.000 kuna za ukupno 30 projekata iz čitave Hrvatske, a ove je godine donacijski fond udvostručen zbog velikog interesa i mnoštva kvalitetnih projekata.

Donacije su u 2013. dodijeljene sljedećim organizacijama:
U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost:
Osnovnoj školi Zadarski otoci, Društvu “20 000 milja” iz Zadra, Osnovnoj školi Glina, Udruzi tehničke kulture “Galileo Galilei” iz Rovinja, Atletskom športskom klubu Benkovac, Kazalištu lutaka Zadar, Sveučilištu u Dubrovniku, Udruzi “Mala filozofija” iz Zadra, zadarskoj Plesnoj udruzi Gesta, Društvu Naša djeca iz Pazina i Folklornom ansamblu Linđo iz Dubrovnika.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša: Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru, Teatru Naranča iz Pule, Turističkoj zajednici općine Svetvinčenat, Ronilačkom klubu Dubrovnik, Umjetničkoj organizaciji Histeria Nova iz Đakova, Omiškoj glazbenoj zajednici, Sveučilištu u Zadru, Lokalnoj akcijskoj grupi “Laura” iz Biograda na Moru, Gradu Makarska, Siscia jazz klubu iz Siska, Ekološkoj udruzi Krka iz Knina i Klubu “Bofor” iz Orebića.

U kategoriji humanitarnih projekata: Udruzi za savjetovanje, edukaciju i pomoć roditeljima djece s posebnim potrebama “Poseban prijatelj” iz Dubrovnika, Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama “Osmijeh” iz Biograda na Moru, Dnevnom centru za radnu terapiju iz Pule, šibenskoj Udruzi žena Sv. Antun, Caritasu Zadarske nadbiskupije, Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Kamenčići“ iz Šibenika te „Radost“ iz Ploča, Udruzi za pomoć starijim osobama iz Petrinje, Udruzi za promicanje konduktivne pedagogije iz Rijeke, omiškoj Udruzi roditelja djece i odraslih s posebnim potrebama “Prijatelj”, Ligi protiv raka Korčula Pelješac i Udruzi za pomoć djeci s poteškoćama u učenju Šibensko-kninske županije “Izvor ljubavi”.

U kategoriji sport: plivačkim klubovima Zadar, Osijek Žito, Dupin iz Biograda na Moru i Jug iz Dubrovnika, Jedriličarskom klubu Orsan iz Dubrovnika, Veslačkom klubu Krka iz Šibenika, Gimnastičkom klubu Salto iz Zadra, Športskom nogometnom klubu Banovac iz Gline, Stolnoteniskom klubu Jadera iz Zadra, Odbojkaškom klubu Posedarje, Plesnoj udruzi Zara i Športskom ribolovnom društvu “Sipa” iz Benkovca.

Osim donacijskog natječaja, OTP banka je i ove godine pomogla osigurati bolje uvjete školovanja za učenike i studente iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa. U akademskoj godini 2012./2013. OTP banka je za program “Zeleno svjetlo za znanje” izdvojila 568.600 kuna, a u tri godine provedbe ovog programa osigurala je više od dva milijuna kuna.

 

Kontakt osoba za medije:
Danijela Omelić
tel: 072 201 697
e-mail: danijela.omelic@otpbanka.hr