Zeleno svjetlo za… bolje društvo

Donacije za 52 projekta na natječaju OTP banke

OTP banka je u okviru svog programa “Zeleno svjetlo za… bolje društvo“ na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 52 projekta kojima će se dodijeliti 400.000 kuna.

OTP banka je i treću godine zaredom organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti te sport. Na natječaj je pristiglo više stotina prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo je odabralo 52 projekta. 
U protekle tri godine OTP banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila ukupno milijun kuna projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima posluje. Donacije su u 2014. dodijeljene sljedećim udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj:

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost:
Znanstveno edukacijskom centru Višnjan, Centru za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, Društvu Naša djeca Pazin, Osnovnoj školi Stjepana Radića iz Bibinja, Udruzi Volonter iz Biograda na Moru, Centru za podršku roditeljstvu “Rastimo zajedno” iz Zagreba, Košarkaškom klubu Sonik-Puntamika, Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac iz Siska, Udruzi “Mozaik stripa” iz Makarske, Udruzi mladih “Mladi u Europskoj uniji” iz Šibenika i Osnovnoj školi Josipa Lovretića iz Otoka.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša:
Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, Dubrovačkom simfonijskom orkestru, Udruzi Vlajter – Ego Benkovac, zadarskoj Plesnoj udruzi Gesta, Demokratskoj zajednici Mađara Hrvatske – udruzi Beli Manastir, Arheološkom muzeju Narona, Udruzi za očuvanje običaja i tradicija Zemunika Donjeg “Sveta Kata”, Folklornom ansamblu “Ivan Goran Kovačić” iz Siska, Udruzi “Spod Učke”, Ronilačkom klubu “Župa dubrovačka”, Ekološkoj udruzi “Krka” iz Knina, Javnoj ustanovi Park prirode Vransko jezero i Dječjem vrtiću Petrinjčica iz Petrinje.

U kategoriji humanitarnih projekata:
Centru za rehabilitaciju Down syndrome centar Pula, Udruzi žena liječenih od bolesti dojke iz Siska, Mirovnoj grupi “Oaza“ Beli Manastir, Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve “Leptirići” iz Ploča, Udruzi za autizam Zadar, splitskoj Udruzi MoST, Udruzi za pomoć oboljelima od Rett sindroma i njihovim obiteljima “Tihi anđeli”, osječkoj Udruzi “Mogu“ za terapijsko, rekreacijsko i sportsko jahanje, Udruzi za sindrom Down – 21 iz Splita, Udruzi DYXY za osobe s teškoćama čitanja, pisanja i učenja iz Splita, Hrvatskom savezu gluhoslijepih osoba “Dodir“, Udruzi Sv. Jeronim iz Kaštela i Gradskoj udruzi umirovljenika Pazin.

U kategoriji sport:
Udruzi za Down sindrom Zadarske županije, Odbojkaškom klubu Sisak, Jedriličarskom klubu “Sv. Krševan“ iz Zadra, Plivačkom klubu “Zadar“, Vaterpolo klubu Pula, Nogometnom klubu nogometna akademija Libertas iz Dubrovnika, Jedriličarskom klubu “Orsan“ iz Dubrovnika, Rukometnom klubu Korčula, Veslačkom klubu IKTUS iz Osijeka, Športskoj zajednici Zadarske županije, Udruzi za promicanje kreativnog i stvaralačkog života Tratur iz Savra, Stanici planinarskih vodiča Zadar, Ženskom odbojkaškom klubu “Osijek 06“, Gimnastičkom klubu “Inova-gim“ iz Osijeka i Nogometnoj školi “Astarea“ NK “Župa dubrovačka“.

 

Osim donacijskog natječaja, OTP banka je i ove godine pomogla osigurati bolje uvjete školovanja za učenike i studente iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa. U akademskoj godini 2013./2014. OTP banka je za program “Zeleno svjetlo za znanje” izdvojila 496.000 kuna, a u protekle četiri godine u sklopu projekta OTP banka je stipendijama i drugim darovanjima osigurala više od dva i pol milijuna kuna za bolje uvjete školovanja i ulaganja u edukaciju.

 

Kontakt osobe za medije:
Danijela Omelić
072 201 697
danijela.omelic@otpbanka.hr