Svjetski dan štednje u OTP banci

Predškolci i učenici nižih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske posjetili su poslovnice OTP banke koja na ovaj način već niz godina tradicionalno obilježava Svjetski dan štednje.

U povodu Svjetskog dana štednje, a u okviru svog programa društvene odgovornosti „Zeleno svjetlo za znanje“, OTP banka posjetima predškolaca i učenika svojim poslovnicama i druženju sa zaposlenicima banke daje doprinos promicanju zdravih navika štednje od malih nogu.

Gotovo sve od stotinjak poslovnica OTP banke u Hrvatskoj ugostile su mališane i njihove tete i učitelje između 27. i 31. listopada, a voditelji poslovnica su im na jednostavan i njihovom uzrastu prilagođen način pojasnili osnovne pojmove vezane uz štednju te primili dječje likovne uratke na temu štednje. Za male posjetitelje OTP banke je pripremila i prigodni poklon, dječju društvenu igru.

OTP banka već godinama ulaže sredstva u poticanje razvoja obrazovanja i znanosti, a kao posebnu zadaću shvaća svoj doprinos u razvoju financijske pismenosti. Na ovaj način banka sudjeluje u obrazovanju najmlađih naraštaja, učeći ih važnostima štednje i odgovornog postupanja s novcem.

* * *

Svjetski dan štednje obilježava se 31. listopada kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štednih institucija održan 1924. u Milanu. Na njemu su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzročio Prvi svjetski rat te su se suglasili da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva.

 

Kontakt osoba za medije:
Danijela Omelić
tel: 072 201 697
e-mail: danijela.omelic@otpbanka.hr