Obilježen Svjetski dan štednje!

U okviru programa "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banka i ove je godine obilježila Svjetski dan štednje organizacijom posjeta predškolaca i učenika nižih razreda osnovnih škola svojim poslovnicama diljem Hrvatske. Zadarske mališane razveselio je i vanzemaljac OTO, maskota dječje štednje OTP banke.

Gotovo sve od stotinjak poslovnica OTP banke u Hrvatskoj ugostile su mališane i njihove tete i učitelje između 26. i 30. listopada, a voditelji poslovnica su im na jednostavan način pojasnili osnovne pojmove vezane uz štednju. Za male posjetitelje OTP banka je pripremila i poklone.

Na sam Svjetski dan štednje 31. listopada, naš mali prijatelj vanzemaljac OTO posjetio je dječje igralište sportsko rekreativnog centra Ravnice u Zadru. OTO se družio s djecom i odgovarao na niz zanimljivih dječjih pitanja, a njegovi mali pomoćnici svakom su djetetu uručili prigodne poklone.

OTP banka već godinama ulaže sredstva u poticanje razvoja obrazovanja i znanosti, a kao posebnu zadaću shvaća svoj doprinos u razvoju financijske pismenosti. Na ovaj način banka sudjeluje u obrazovanju najmlađih naraštaja, učeći ih važnostima štednje i odgovornog postupanja s novcem.

* * *

Svjetski dan štednje obilježava se 31. listopada kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štednih institucija održan 1924. u Milanu. Na njemu su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzročio Prvi svjetski rat te su se suglasili da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva.