Priznanje OTP banci - magazin Global Finance ponovno odabrao OTP banku za najbolju Sub-Custodian banku u Hrvatskoj

Global Finance časopis je objavio rezultate svog 21. izbora za godišnju nagradu najbolje Sub - Custodian banke. Izbor se provodi u preko 80 zemalja širom svijeta. Urednički odbor časopisa Global Finance je svoj izbor temeljio na istraživanjima tržišta, mišljenju stručnjaka iz ovog područja i naposljetku podacima dobiveni od samih banaka, kako bi uistinu odabrali najbolju banku na svakom lokalnom tržištu. Kriterij odabira uključuje odnos s klijentima, kvalitetu usluge, konkurentnu cijenu usluge, tehnologiju, plan za kontinuitet poslovanja, poznavanje lokalnih zakona i primjenjivanje najboljih poslovnih praksi, kao i postupanje u situacijama koje zahtijevaju različita izuzeća. Global Finance je također proveo i opsežno istraživanje o zadovoljstvu među korisnicama sub-custody usluge na svim tržištima od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022.

"Usluge vezane za vrijednosne papire nastavljaju se razvijati velikim koracima sukladno značajnom napretku potrebnih tehnologija", rekao je osnivač Global Financea i direktor uredništva Joseph Giarraputo te naglasio: „Global Finance dodjeljuje nagrade za najbolje Sub - Custodian banke organizacijama koje pružaju inovativne i najučinkovitije usluge klijentima iz cijelog svijeta.”

OTP banka je 9. put prema svim navedenim kriterijima izabrana za najbolju banku skrbnika u Republici Hrvatskoj, što nam je posebno drago jer prikazuje kontinuitet i izvrsnost našeg poslovanja u skrbničkim poslovima, koju naši klijenti, ali i stručni krugovi prepoznaju već dugi niz godina.