Pokrenut OTP Favorit fond

U inicijalnoj ponudi prikupljena su potrebna sredstva za otvaranje OTP Favorit fonda te je Uprava društva donijela odluku o njegovom osnivanju.

U razdoblju početne ponude i prikupljanja sredstava između 4. lipnja i 3. srpnja 2014. prikupljeno je više od 29 milijuna kuna te je donesena odluka o pokretanju OTP Favorit fonda s danom 4. srpnja 2014.

OTP Favorit je otvoreni alternativni investicijski fond s javnom ponudom koji ulaže na tržištima Hrvatske, Brazila, Njemačke, Španjolske i Italije. Po svojoj ponudi OTP Favorit fond jedinstveni je proizvod na tržištu. Cilj fonda je zaštita glavnice i osiguranja prinosa od minimalno 0,2 posto na godišnjoj razini u razdoblju od 3,5 godine, a nudi i povoljnu priliku za ostvarivanje koristi od potencijalnog rasta dioničkih indeksa spomenutih država. Nakon isteka ovog razdoblja fond će investitorima isplatiti uloženi novac uvećan za najmanje 0,2 posto godišnjeg prinosa. Prinos može biti i veći, ali veći prinos nije zajamčen i ovisi isključivo o ostvarenoj dobiti od ulaganja vezana na dioničke indekse spomenutih tržišta.

Društvo za upravljanje fondovima OTP Invest u svojoj ponudi pored OTP Favorit fonda pruža mogućnost ulaganja u OTP novčani, OTP euronovčani, OTP uravnoteženi, OTP indeksni i OTP Meridian fond s ukupnom imovinom pod upravljanjem u iznosu od 560 milijuna kuna.
Više informacija o investicijskim fondovima OTP Investa možete pronaći na www.otpinvest.hr ili u poslovnicama OTP banke.

 

Kontakt osoba za medije: 
Danijela Omelić
Tel.: 072 201 697
danijela.omelic@otpbanka.hr