OTP grupa u Splitu organizirala večer vaterpola i humanosti

OTP grupa kao sponzor Europskog prvenstva u vaterpolu organizirala je večer kojom se slavio sport i humanost, a zajedno s partnerom Mastercardom proslavljen je drugi rođendan donacijskog programa OTP Zaokruži uz koncert Gibonnija i kvartet Mediterraneo.

OTP grupa sa svojim članicama iz Mađarske, Srbije, Crne Gore i, naravno, Hrvatske sponzor je Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu čijim povodom je organizirala događanje za svoje klijente. U vrtu Galerije Meštrović u Splitu obilježen je ovaj značajni sportski događaj, ali i zajedno s partnerom Mastercardom proslavljen drugi rođendan donacijskog programa OTP banke u Hrvatskoj „Zaokruži“ kojim već treću godinu pomažemo dječje odjele bolnica u Hrvatskoj.

“Ponosan sam što naš program OTP Zaokruži slavi svoj drugi rođendan i do sada smo zajedno s našim klijentima pomogli četiri bolnice, a ovu godinu zaokružujemo za Čakovec i Dubrovnik. Zajedno s našim partnerom, Mastercardom OTP banka je već donirala tri milijuna kuna i u ovoj akciji već nam se pridružilo gotovo 18.000 naših klijenata koji su od početka programa donirali preko milijun kuna. Hvala im na tome i pozivam i sve naše druge klijente da nam se pridruže u programu za bolje uvjete liječenja djece u Hrvatskoj. Posebno hvala svim radnicima u bolnicama što se svaki dan bore za zdravlje naše djece. Vjerujem kako će broj  klijenata koji zaokružuju nastaviti rasti i da će iznos na kraju godine biti još veći.” Istaknuo je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.

Prije dvije godine OTP banka je u suradnji s Mastercardom pokrenula veliki donacijski program OTP Zaokruži! kako bismo zajedno s klijentima doprinijeli kvalitetnijoj i dostupnijoj skrbi na dječjim bolničkim odjelima. Koristeći Mastercard kartice OTP banke klijenti mogu zaokružiti iznose u beskontaktnom plaćanju  te se svakom transakcijom koju provedu kupujući na bilo kojem prodajnom mjestu u Hrvatskoj ili online uvećava stanje donacijskog računa, otvorenog isključivo u svrhu ovog programa. Program se sastoji od ciklusa, a u svakom ciklusu se prikupljaju sredstva za dvije dječje bolnice ili dječje odjele u bolnicama. Ciklusi završavaju s kalendarskom godinom, sredstva se uplaćuju bolnicama, a s prvim danom sljedeće godine brojčanik se vraća na početak, ali ne na nulu, već na 1 milijun kuna koje na početku svakog ciklusa OTP banka i Mastercard doniraju za ovaj program.

U prvom ciklusu s po 527.000 kuna su donirani Odjel pedijatrije šibenske bolnice i Zavod za neonatologiju KBC-a Zagreb, popularna Petrova, za nabavku neophodne i potrebne opreme. U drugom ciklusu programa prikupljeno je ukupno 1.620.000 kuna za ultrazvučni aparat pedijatrijskoj kardiologiji Klinike za dječje bolesti KBC-a Split te za preuređenje dosadašnjih smještajnih jedinica odjela dječje kirurgije Klinike za dječje bolesti Klaićeva Zagreb. 

U trećem ciklusu zaokružujemo za dječje odjele Županijske bolnice Čakovec i Opće bolnice Dubrovnik, a brojčanik na internetskoj stranici OTP banke koji pokazuje dnevno stanje donacije sada za ovaj ciklus broji preko 1.490.000 kuna.

Ravnatelj Županijske  bolnice u Čakovcu dr. Igor Šegović i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik prim.dr.sc. Mario Bekić zahvalili su na uključivanju u ovogodišnji krug donacijskog programa OTP Zaokruži i istaknuli značaj ove visoke donacije u poboljšanju uvjeta zdravstvene skrbi za naše najmlađe u Dubrovniku i Čakovcu.

Za više informacija o donacijskom programu OTP Zaokruži posjetite:

https://www.otpbanka.hr/otp-zaokruzi