Odličan rezultat OTP Grupe

OTP grupa: bilanca od 44 milijardi kuna, preko 11 posto tržišnog udjela u razgranatoj poslovnoj mreži.  

Proteklu godinu je u OTP grupi obilježilo preuzimanje Splitske banke u svibnju, od kada se intenzivno radi na procesu integracije banaka koji će biti završen do 1. listopada ove godine. Spajanjem će nastati četvrta po veličini banke u Hrvatskoj, snažno nacionalno prisutna i predominantni financijski igrač u priobalnom pojasu s razgranatom mrežom poslovnica i  bankomata.

Uz intenzivnu pripremu integracije, OTP grupa je u 2017. godini zabilježila izvrsne poslovne rezultate. S bilancom od 44 milijarde kuna OTP grupa zauzima preko 11 posto tržišnog udjela mjereno veličinom aktive. Ukupni portfelj bruto kredita obiju banaka iznosi 29 milijardi kuna, a depozitna baza 33 milijarde kuna, što također predstavlja po 11 posto tržišnog udjela. Valja istaknuti da je udjel u segmentu kredita stanovništvu iznadprosječnih 13 posto tržišta, u okviru kojih najveći tržišni udjel imaju auto krediti sa preko 50 posto i gdje je OTP grupa trenutno najjači tržišni igrač. U segmentu nenamjenskih kredita OTP grupa zauzima 15 posto tržišta. OTP grupa je u 2017. godini ostvarila računovodstvenu neto dobit od pola milijarde kuna.

OTP grupa je i u 2017. godini bila dobar partner zajednicama u kojima djeluje, što i dalje nastavlja biti svojim programima korporativne odgovornosti i ulaganja u zajednicu. Uz mnoge svoje programe odgovornosti, ovih su dana, ukupnim ulaganjem grupe od 765.000 kuna omogućene stipendije za studente slabijeg imovinskog stanja. Trenutno je otvoren i donacijski natječaj OTP banke.