OTP banka uručila prve donacije bolnicama i najavila novi ciklus donacijskog programa OTP Zaokruži

Zaključen je prvi donacijski ciklus programa OTP Zaokruži te su Odjelu pedijatrije šibenske bolnice i Zavodu za neonatologiju KBC-a Zagreb u ime OTP banke d.d., Mastercarda i svih donatora koji su zaokruživali uplaćene donacije u iznosu od 527 tisuća kuna po bolnici za nabavku neophodne opreme. OTP Zaokruži nastavlja se i ove godine, a poznate su i bolnice za koje će se zaokruživati, to su Klinika za dječje bolesti KBC-a Split i Klinika za dječje bolesti Klaićeva Zagreb.

S početnom donacijom od milijun kuna, OTP banka d.d. i Mastercard u listopadu prošle godine pokrenuli su jedan od najznačajnijih donacijskih programa za javno-zdravstvene institucije koji će, svake godine, dvjema hrvatskim bolnicama pomoći u nabavi neophodne opreme za dječje odjele. Najmlađima koji se hrabro bore sa svojim zdravstvenim problemima tako će se omogućiti što kvalitetnija dijagnostika, skrb i boravak u bolnici. U program se uključilo oko 12 tisuća klijenata OTP banke koji plaćajući svojim Mastercard® karticama zaokružuju iznose na računima te tako malim iznosima svakodnevno doprinose povećanju ukupnog iznosa početne donacije od milijun kuna, koju su uplatili OTP banka d.d. i Mastercard.

Predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split prof. prim. dr. sc. Veselin Škrabić ovom je prigodom izjavio: „Počašćen sam što je OTP banka odabrala našu Kliniku za sljedeći ciklus donacija te što su prepoznati naši napori da djeci koju liječimo u našoj ustanovi omogućimo što kvalitetniju njegu i dijagnostiku. Upravo uz pomoć najmodernijih medicinskih aparata možemo znatno unaprijediti i ubrzati dijagnostičke procese i time skratiti boravak djeci u bolnici. Jedan od takvih aparata zasigurno je vrijedan ultrazvučni aparat koji će svoju primjenu naći u pedijatrijskoj kardiologiji, a koji ćemo nabaviti zahvaljujući svim donatorima koji zaokružuju za ovaj hvalevrijedan cilj. Zahvaljujem OTP banci i Mastercardu na pokretanju ovog hvalevrijednog projekta, te posebno hvala svim građanima koji su se uključili u ovu akciju.“

O namjeni i potrebama u Klaićevoj izjasnio se ravnatelj bolnice prof.dr.sc. Goran Roić, dr. med.: „S ponosom možemo istaknuti, da unatoč izazovima uslijed okolnosti pandemije kao i značajnih oštećenja nastalih potresom, Klinika redovito i kontinuirano te vrlo odgovorno obavlja sve svoje medicinske djelatnosti, u prvom redu izuzetnim angažmanom i požrtvovnošću svojih djelatnika. U sklopu sanacije oštećenja, namjera nam je i preuređenje dosadašnjih smještajnih jedinica odjela dječje kirurgije što će u većoj mjeri kao i na kvalitetniji način, omogućiti smještaj roditelja uz dijete tijekom boravka u bolnici /“Rooming-in“/. Stoga bi velikodušnu donaciju upotrijebili upravo na preuređenje i opremanje bolesničkih soba na razinu apartmana prema visokim standardima moderne pedijatrijske medicine, što će učiniti boravak u bolnici ugodnijim i manje stresnim za naše male pacijente, ali i njihove roditelje. U ime Klinike za dječje bolesti Zagreb kao i u osobno ime iskreno zahvaljujem OTP banci d.d., kao i Mastercardu, na humanitarnom projektu i financijskoj donaciji Klinici za dječje bolesti Zagreb, na izuzetnoj društvenoj odgovornosti i senzibilitetu iskazanim na ovaj način.“

„U godini koja je dodatno opteretila već opterećeni zdravstveni sustav donacije su posebno značajne u osiguranju dodatne pomoći hrabrim zdravstvenim djelatnicima u rješavanju otežanih okolnosti s kojima su suočeni u svakodnevnoj borbi s koronavirusom i posljedicama štete uslijed potresa. Tijekom cijele godine OTP banka je pomagala bolnicama diljem Hrvatske, a posebno sam ponosan što smo uspješno pokrenuli OTP Zaokruži i završili prvi ciklus donacija i za bolnice koje skrbe za naše najmlađe. Naši su klijenti prepoznali vrijednost ovog programa i na tome im zahvaljujem, a uvjeren sam da će ih se ove godine, u našem drugom ciklusu uključiti još i više“, izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke d.d.

„Oko 12.000 građana koji su se prošle godine uključili u program OTP Zaokruži prepoznali su značaj pomaganja drugima, posebice u izazovnim vremenima u kojima se nalazimo. Sretna sam što i ove godine imamo priliku zaokruživati za bolje opremanje javno-zdravstvenih institucija te što ćemo pomoći dvjema hrvatskim bolnicama u nabavci nove opreme za dječje odjele. Zato koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim svima koji su projekt podržali prošle godine, ali i izrazim uvjerenost kako ćemo, zajednički, ove godine zaokružiti još veći iznos“, istaknula je Gea Kariž, direktorica marketinga u Mastercardu.

OTP banka je prošle godine za sanaciju šteta od potresa, borbu protiv Covid-19 pandemije te opremanje dječjih odjela pomogla bolnice diljem Hrvatske s više od pet milijuna kuna.

Za više informacija o donacijskom programu OTP Zaokruži posjetite: https://www.otpbanka.hr/hr/otp-zaokruzi