Objedinjeno vođenje računa za Grad Sisak

OTP banka je s Gradom Siskom potpisala ugovor o objedinjenom vođenju računa (cash pool) za grad te tri tvrtke u vlasništvu grada.

Nakon provedenog natječaja na kojem je u konkurenciji osam banaka OTP banka odabrana kao davatelj usluge objedinjenog vođenja računa, danas su u Sisku ugovor o suradnji potpisali gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček i predsjednik Uprave OTP banke Balázs Békeffy.

Cash Pooling je financijska usluga koja podrazumijeva objedinjeno vođenje računa pri čemu se pozitivna i negativna salda na različitim bankovnim računima sagledavaju kao jedan zbirni račun. Ta usluga omogućava učinkovitije upravljanje likvidnošću optimizacijom kamata, osiguranjem transparentnih informacija, učinkovitim praćenjem novčanih tokova, pojednostavljenjem administracije te primjerice omogućavanjem zajedničkog nastupa prema dobavljačima, sniženjem cijena roba i usluga. Financijska infrastruktura usluge za sada osim Grada Siska uključuje tvrtke Auto promet Sisak, Gospodarenje otpadom Sisak i Gradska groblja Viktorovac, a uskoro se očekuje uključenje drugih društava i ustanova u vlasništvu ili pod nadzorom Grada Siska.

„OTP banka je tradicionalno prisutna u Sisku i okolici, kako u financiranju lokalnog gospodarstva tako i u poslovanju s građanima ostvarujemo najveće tržišne udjele. To potvrđuje da su nam Grad Sisak i županija važni i da razumijemo potrebe lokalnog gospodarstva. Do sada smo to uvijek pokazivali, nastojanjima da što više sudjelujemo u lokalnim financijskim projektima, ali i našim ulaganjima u zajednicu,“ izjavio je predsjednik Uprave Balázs Békeffy prilikom potpisivanja Ugovora.

OTP banka je u protekle tri godine u suradnji s Gradom Siskom stipendirala učenike i studente slabijeg imovnog stanja s 300.000 kuna, a oko 150.000 kuna donirala je raznim udrugama civilnog društva i neprofitnim organizacijama na području Grada Siska.

 

Kontakt osoba za medije: 
Danijela Omelić
Tel.: 072 201 697
danijela.omelic@otpbanka.hr