OTP banka sa 750.000 kuna pomaže studente

U okviru programa "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banka pomaže studente slabijeg imovinskog stanja i studente s iznimnim sportskim postignućima. U proteklih jedanaest godina banka je za ovaj program izdvojila gotovo sedam milijuna kuna.

I u akademskoj godini 2020./2021. OTP banka sa 750.000 kuna pomaže studente slabijeg imovinskog stanja i studente sportaše. Projekt stipendiranja studenata slabijeg imovinskog stanja realiziran je u partnerstvu s gradovima Split, Zadar, Sisak i Biograd na Moru, općinama Župa dubrovačka, Bilje, Jakšić, Bale, Barban i Pićan te Sveučilištem u Zadru  i Caritasom Dubrovačke biskupije, odnosno banka se kao partner priključila njihovim postojećim programima stipendiranja u ovoj akademskoj godini. Stipendije su dodijeljene putem natječaja, a kriteriji su bili materijalni i socijalni položaj te opći uspjeh u školovanju.

Želeći poticati izvrsnost u sportu na hrvatskim sveučilištima od prošle akademske godine OTP banka stipendira i studente sportaše, njih četvero, koji uz akademsko obrazovanje ostvaruju i zapažene sportske rezultate.

OTP banka već dugi niz godina provodi svoj program "Zeleno svjetlo za znanje"  kako bi djeci i mladima u različitim dijelovima Hrvatske osigurala bolje uvjete školovanja. U proteklih jedanaest godina banka je za ovaj program izdvojila gotovo sedam milijuna kuna.