Pomažemo učenike i studente slabijeg imovinskog stanja

U okviru programa "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banka i ove godine stipendira studente slabijeg imovinskog stanja. U proteklih sedam godina banka je za ovaj program izdvojila više od četiri milijuna kuna.

U akademskoj godini 2016./2017. OTP banka s 500.000 kuna pomaže 77 učenika i studenta slabijeg imovinskog stanja s područja gradova Zadra, Siska, Čakovca i Benkovca, općina Župa dubrovačka i Nuštar te Sveučilišta u Zadru. Stipendije su dodijeljene putem natječaja, a kriteriji su bili materijalni i socijalni položaj te opći uspjeh u školovanju. Projekt stipendiranja studenata slabijeg imovinskog stanja realiziran je u partnerstvu s predstavnicima lokalne uprave i samouprave, što znači da se banka kao partner priključila njihovim postojećim programima stipendiranja u ovoj akademskoj godini.

Također, OTP banka od akademske godine 2016./2017. stipendira i talentirane studente deficitarnih zanimanja. Nakon provedenog natječaja dodijeljene su tri stipendije od kojih je jedna za izvrsnost.

OTP banka već niz godina provodi svoj program "Zeleno svjetlo za znanje" kojim na razne načine nastoji mladim ljudima osigurati bolje uvjete školovanja. U proteklih sedam godina u sklopu projekta OTP banka je stipendijama i drugim darovanjima osigurala više od četiri milijuna kuna za bolje uvjete školovanja i ulaganja u edukaciju.