OTP banka pripojila BPC

Nakon sedam mjeseci priprema uspješno je završen postupak integracije banaka. Od 1. prosinca 2014. Banco Popolare Croatia pravno je i informatički integrirana u sustav OTP banke Hrvatska.

Rješenjem Trgovačkog suda u Zadru od 1. prosinca 2014. OTP banka Hrvatska završila je pravni postupak pripajanja Banco Popolare Croatia. Projekt integracije banaka započeo je nakon završetka kupoprodaje banke 24. travnja ove godine. U impresivnom roku od samo sedam mjeseci pripremljena je integracija, dok su pripreme za tehničku migraciju bile obavljene unutar četiri mjeseca. Na projektu integracije sudjelovalo je 130 stručnjaka iz obje banke.

Proteklog vikenda, od 28. do 30. studenoga, provedena je migracija podataka s centralnog sustava Banco Popolare Croatia na centralni sustav OTP banke. Od ponedjeljka, 1. prosinca ujutro sve poslovnice su započele s radom na jedinstvenom informatičkom sustavu OTP banke.

“Zadovoljni smo, jer se postupak integracije odvijao cijelo vrijeme prema zacrtanim ciljevima i planovima. Timovi su mjesecima naporno radili na projektu pa zahvaljujem svim kolegicama i kolegama koji su svojom stručnošću i predanošću osigurali uspješno spajanje banaka u jedinstveni sustav. S nešto većom mrežom i pristupom širem tržištu u sljedećoj ćemo se godini moći više posvetiti razvoju naših proizvoda i usluga“, izjavio je predsjednik Uprave OTP banke Balázs Békeffy.

Jedinstvena banka sada broji 112 poslovnica i 252 bankomata u cijeloj Hrvatskoj. Od jučer OTP banka djeluje i na novim lokacijama - u Trogiru, Karlovcu, Velikoj Gorici, Varaždinu, Čakovcu, Slavonskom Brodu, Požegi i Slatini.

 

Kontakt osoba za medije:
Danijela Omelić
tel: 072 201 697
e-mail: danijela.omelic@otpbanka.hr