OTP banka potpisala ugovor za „Sisački poduzetnik 2016“

Ugovorom s Gradom Siskom OTP banka će podržati projekt Sisački poduzetnik 2016. Iz kreditnog fonda teškog 20 milijuna kuna odobravat će se poduzetnički kunski krediti po povoljnoj fiksnoj kamatnoj stopi.

Ugovor o poslovnoj suradnji OTP banke d.d. i Grada Siska na projektu Sisački poduzetnik 2016. potpisali su danas u gradskoj vijećnici predsjednik Uprave OTP banke Balázs Békeffy i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Riječ je o kreditnom fondu u visini od 20 milijuna kuna iz kojeg će se odobravati poduzetnički krediti u kunama uz kamatnu stopu od 5,5 posto godišnje koja je fiksna. Za krajnjeg korisnika koji će graditi, urediti ili kupiti gospodarski objekt kamata će biti vrlo povoljna i iznosit će svega 1,5 posto godišnje jer je subvencija Grada Siska 4 posto.

Grad osigurava sredstva za subvenciju kamate u visini od 800 tisuća kuna, a visina subvencije kamatne stope ovisi o namjeni kredita i iznosi 4 posto godišnje za financiranje kupnje, izgradnje, uređenja ili proširenja gospodarskih objekata, zatim 3,5 posto godišnje za financiranje kupnje nove opreme i 2,5 posto godišnje za financiranje trajnih obrtnih sredstava. Natječaj će uskoro biti objavljen i bit će otvoren do 15. prosinca ove godine ili do utroška sredstava.

„OTP banka tradicionalno podržava programe i aktivnosti Grada Siska kako u financiranju gospodarstva tako i u praćenju naših klijenata i građana. Ulažemo u obliku donacija i sponzorstava u kulturne, društvene i sportske projekte. Drago nam je što nas je Grad Sisak prepoznao kao partnera kako bi se osigurala kvalitetna financijska podrška malom i srednjem poduzetništvu u realizaciji najboljih ideja – rekao je Békeffy prilikom potpisivanja ugovora.