OTP banka pokrovitelj dramske premijere „Glava lava“

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju podupiranja Dubrovačkih ljetnih igara, OTP banka je donirala 180.000 kuna za posljednju ovoljetnu dramsku premijeru „Glava lava“ prema istoimenom romanu Ivana Salečića.

U povodu premijere Josipa Vodenac, direktorica Poslovnog centra Dubrovnik i južna Dalmacija uručila je ček intendantici Igara Dori Ruždjak Podolski te tom prigodom istaknula: „Biti tradicionalni donator Dubrovačkih ljetnih igara, koje su zaslužne za razvoj i prepoznatljivost dubrovačke i hrvatske kulture u cjelini, za OTP banku predstavlja osobitu čast. Pod tradicionalni donator mislim na razdoblje dugo gotovo tri desetljeća. Raduje nas što i ove godine podupiremo djelo koje govori o suvremenom Dubrovniku, kao i Dubrovniku iz prošlih vremena, s naglaskom na povijest obitelji Gundulić. Vjerujem da ćemo i u godinama koje slijede biti dijelom Dubrovačkih ljetnih igara.“

Premijera predstave „Glava lava“ u adaptaciji Marijane Fumić i režiji Aide Bukvić te izvedbi Festivalskog dramskog ansambla bit će u petak, 20. kolovoza na igralištu pod Minčetom, a još četiri izvedbe na rasporedu su 21., 22., 23. i 24. kolovoza na istoj lokaciji.

OTP banka, kao banka neraskidivo vezana uz dubrovački kraj, već niz godina podupire dramske premijere Dubrovačkih ljetnih igara. „Priča o vojaku“, „Grižula“, „Ondine“ i „Orestija“ “Arkulin”, “Skup”, „Na taraci“, „Revizor“, „Kate Kapularica“, „Dundo Maroje“, „Dubrovačka trilogija“, „Kafetarija“, „Držić – Viktorija od neprijatelja“ i „“Pod balkonima“ samo su neke od brojnih predstava kojima je, uz potporu banke, obogaćen dramski program Dubrovačkih ljetnih igara. 

 

Dubrovačke ljetne igre