Obilježili smo Svjetski dan štednje

U okviru programa "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banka i ove godine obilježava Svjetski dan štednje organizacijom posjeta djece iz osnovnih škola svojim poslovnicama diljem Hrvatske.

Svjetski dan štednjeU povodu Svjetskog dana štednje OTP banka već niz godina prigodnim aktivnostima daje svoj doprinos promicanju zdravih navika štednje od malih nogu kao temelja sigurnije budućnosti. I ove je godine taj dan u OTP banci obilježen kroz organizaciju posjeta učenika nižih razreda osnovnih škola poslovnicama širom Hrvatske.

Gotovo sve od stotinjak poslovnica OTP banke u Hrvatskoj ugostit će djecu i njihove učitelje između 28. do 31. listopada, a tom će im prilikom voditelji poslovnica na jednostavan i razumljiv način opisati poslovanje banke te objasniti osnovne pojmove vezane uz štednju. Za male posjetitelje OTP banke je i ove godine pripremila prigodne poklone.

U sklopu svog programa društvene odgovornosti „Zeleno svjetlo za znanje“, OTP banka već godinama ulaže sredstva u poticanje razvoja obrazovanja i znanosti, a kao posebnu zadaću shvaća svoj doprinos u razvoju financijske pismenosti. Na ovaj način banka daje svoj doprinos obrazovanju najmlađih naraštaja o važnostima štednje i odgovornog postupanja s novcem.

 

* * *

 

Svjetski dan štednje obilježava se 31. listopada kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štednih institucija održan 1924. u Milanu. Na njemu su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzročio Prvi svjetski rat te su se suglasili da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva.

 

Kontakt osoba za medije:
Danijela Omelić
tel: 072 201 697
e-mail: danijela.omelic@otpbanka.hr