OTP banka generalni sponzor koncerta Tomislav Ivčić – 30 godina nakon…

Na danas održanoj konferenciji za medije u Zadru je najavljen veliki koncert u spomen na život i stvaralački opus velikog umjetnika Tomislava Ivčića kojim je obilježio sve naše živote, a koji nas je tragično napustio prije 30 godina. Povodom toga, pokrenuta je inicijativa održavanja velikog koncerta koji je zakazan za 17. kolovoza ove godine na zadarskom Forumu, pored crkve Svetog Donata, te je s OTP bankom potpisan Ugovor o generalnom sponzorstvu koncerta

Tom prilikom, Davor Pekota, umjetnički ravnatelj koncerta je istaknuo: “Budući da se ove godine obilježava trideseta obljetnica od kako nas je napustio Tomislav Ivčić, poznati hrvatski skladatelj i pjevač, smatrali smo da bi bilo primjereno obilježiti taj događaj. Budući da je hrvatsku glazbenu baštinu zadužio svojim opusom, očekujemo veliki interes javnosti za ovaj koncert. U tom smislu, pripremamo veliku produkciju koja će zasigurno biti na razini koju jedan takav događaj zaslužuje. Kako bismo sve to uspješno ostvarili te obitelji Tomislava Ivčića, kao i svim našim sugrađanima darovali koncert kakav ova prilika i zaslužuje obratili smo se i našim sponzorima. Prva je reagirala OTP banka i prihvatila generalno sponzorstvo koncerta. Uistinu smo zahvalni što su odmah prepoznali značaj ovog događaja, kao i samog Tomislava Ivčića, ne samo za ovaj grad, nego i Dalmaciju i cijelu našu Hrvatsku.”

U ime OTP banke ugovor je potpisao član Uprave Ivan Šimičević.

Veliko mi je zadovoljstvo biti danas ovdje i predstavljati OTP banku koja je svoje poslovanje razvila po cijeloj Hrvatskoj upravo odavde, iz našeg Zadra. Bez obzira na činjenicu da smo danas 4. banka u Hrvatskoj koja posluje u svim krajevima zemlje, uvijek ćemo znati gdje su naši korijeni i odakle potičemo i sve bitno Gradu Zadru i Zadranima, bitno je i OTP banci. Kada smo čuli za ovu inicijativu, vrlo rado smo se odazvali i bili ponosni što imamo priliku ovu večer ispunjenu predivnim pjesmama Tomislava Ivčića pokloniti svome gradu. Značaj Ivčića za hrvatsku glazbu uopće ne treba posebno ni naglašavati jer njegove pjesme su postale nasljeđe jedne cijele nove generacije koja ga, jer nas je prerano napustio, nije imala priliku ni slušati uživo. Osobno sam i ja primjer jer bez obzira što nas je napustio u mojim dječjim godinama sve bitne životne situacije uvijek su bile obojane njegovom glazbom. Veseli me što je OTP banka doprinijela održavanju jednog ovakvog događanja.” rekao je Ivan Šimičević prilikom potpisivanja ugovora.