OTP banka generalni pokrovitelj Splitskog ljeta i kazališne sezone HNK Split

OTP banka d.d. je potpisala novi sponzorski ugovor s Hrvatskim narodnim kazalištem Split na najavnoj konferenciji za medije povodom otvorenja 69. Splitskog ljeta.

Partnerstvo naše banke i kazališta u Splitu se ne mjeri godinama, nego desetljećima, točnije preko 3 desetljeća traje ova suradnja na koju smo izuzetno ponosni. Ona ne pokazuje samo našu predanost da pomognemo ostvariti značajna kulturna događanja ovoga Grada već i na ovaj način opet pokazujemo našu povezanost i s gradom Splitom, i sa svim važnim događanjima u gradu Splitu.  Značaj kazališta, teatra za naš Grad, kao i same manifestacije Splitsko ljeto nema potrebe posebno naglašavati, jer nekako i godišnja doba u Splitu se po tome ravnaju. Svi mi odavde nakon otvorenja Splitskog ljeta znamo – ljeto je stvarno započelo, a kada kreće kazališna sezona, sve je jasno – ljeto je prošlo. Čestitam dakle 69. rođendan Splitskom ljetu s ponosom što je OTP banka dio ove predivne priče preko 30 godina i uvjeren sam da moje mišljenje dijele svi naši  klijenti, a posebno građani Splita. Veselim se Splitskom ljetu, kao i sljedećoj kazališnoj sezoni, a OTP banka će biti uz vas cijelim putem." izjavio je prilikom potpisivanja Ugovora član Uprave OTP banke Zvonimir Akrap .

U ime kazališta ugovor je potpisao intendant HNK Split i ravnatelj Splitskog ljeta Vicko Bilandžić, koji je ovom prilikom izjavio: “Imati u svom podneblju banku koja razumije kulturu i svjesna je značenja umjetnosti za svoje klijente ne samo na deklarativnoj nego i na vrlo konkretnoj sponzorskoj razini je uistinu  dobar osjećaj ne samo za mene kao intendanta nego i kao građanina grada Splita. Ovaj odnos moderne banke s tradicionalnom najrazgranatijom mrežom poslovnica u Dalmaciji, koja brine i o Zagori i o otocima, i HNK-a Split, kulturne institucije s najvećim kapacitetom za proizvodnju vrhunskih izvedbenih umjetnosti, je logična tradicionalna sinergija koju i ja rado nastavljam. U ime svih djelatnika, umjetnika HNK, ali i u ime svih građana i građanki grada Splita, naše publike, koja zahvaljujući OTP-u ima bogatiji i bolji program, zahvaljujem se OTP banci te joj obećavam još bolji sponzorski tretman koji i zaslužuje. Moji dosadašnji kontakti s g. Akrapom i OTP bankom su bili vrlo ugodni, imamo puno zajedničkih tema, i osjećam potpunu umjetničku slobodu u stvaranju što ovaj odnos čini iskrenim i obostrano korisnim.”