Donacija za premijeru „Držić – Viktorija od neprijatelja“

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju partnerstva s Dubrovačkim ljetnim igrama, OTP banka je i ove godine izdvojila 180.000 kuna za donaciju premijernoj izvedbi drame „Držić – Viktorija od neprijatelja“. Na konferenciji za novinare održanoj u povodu premijere Ante Režić, direktor Poslovnog centra Dubrovnik i južna Dalmacija, uručio je ček ravnateljici Igara Ivani Medo Bogdanović.

PredstavaDržić – Viktorija od neprijatelja“ u režiji Ivice Boban i prema dramaturškom konceptu Hrvoja Ivankovića postavlja se povodom 450. obljetnice smrti Marina Držića, a satkana je od izvoda iz Držićevih djela, ali i povijesnih dokumenata o životu ovog komediografa. Premijerno će biti izvedena 20. kolovoza uz dodatne izvedbe 21., 22. i 23.  kolovoza u parku Umjetničke škole.

„Jako nas veseli što ovom donacijom nastavljamo partnerstvo s Igrama koje traje više od dvadeset godina. Kao što je ovaj dugovječni festival poznat kao simbol Dubrovnika i njegove kulture, tako vjerujem i da će naša suradnja biti dugovječna i pomoći još brojne dramske premijere u kojima će uživati Dubrovčani i njihovi gosti“,  rekao je prigodom uručenja čeka Ante Režić.

U okviru svog programa društveno odgovornog poslovanja „Zeleno svjetlo za kulturu“ OTP banka već niz godina podupire dramske premijere Dubrovačkih ljetnih igara. „Priča o vojaku“, „Grižula“, „Ondine“, „Orestija“, “Arkulin”, “Skup”, „Na taraci“, „Revizor“, „Kate Kapularica“, „Dundo Maroje“ „Dubrovačka trilogija“ i „Kafetarija“ samo su neke od brojnih predstava kojima je, uz potporu banke, obogaćen dramski program Dubrovačkih ljetnih igara.