OTP banka donira 100.000 kuna Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu

OTP banka d.d. je još jednu značajnu donaciju usmjerila u zaštitu našeg zdravlja, ovog puta riječ je o donaciji u iznosu od 100.000 kuna namijenjenih Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu za nabavu medicinske opreme.

OTP banka d.d. je ponosna na svoj uistinu partnerski odnos sa Sveučilištem u Splitu, a koji se očituje kroz aktivnu suradnju sa sastavnicama Sveučilišta i pomaganje aktivnostima brojnih  fakulteta i njihovih studenata putem donacija. Ne manje važno je za istaći kako smo ponosna nastavna baza Sveučilišta u Splitu, te poslodavac velikom broju diplomanata koji su svoje akademske titule stekli na istome.  

Kao još jednu potvrdu tog partnerskog odnosa, ali i brige za zdravstvenu skrb sugrađana ističemo donaciju Zavodu za Neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, u iznosu od 100.000 kuna koju će  fakultet iskoristiti za nabavu navigacijskog TMS uređaja (Nexstim NBT System 2, Smart Focus, Finska) za uvođenje terapije za oboljele od depresije, rezistentne na standardno farmakološko liječenje u suradnji s Klinikom za psihijatriju KBC-a Split.

“Medicinski fakultet u Splitu, s obzirom na svoja iskustva u primjeni navigacijskog TMS uređaja kao prva institucija u Republici Hrvatskoj, nabavom novog uređaja iskoristio bi svoje znanstveno-istraživačko iskustvo i potencijale te omogućio kliničku primjenu u pružanju sveobuhvatnog liječenja bolesnicima s depresijom primjenom najnovijeg uređaja visoke preciznosti i učinkovitosti. To je posebice važno u ovom vremenu pandemije uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2 i posljedicama koje već imamo i koje ćemo imati u domeni mentalnog zdravlja. Osim toga, pokretanje ovog hvalevrijednog projekta omogućit će osnaživanje naše znanstveno-istraživačke skupine na Zavodu za neuroznanost i suradnju s Katedrom i Klinikom za psihijatriju te produkciju visokokvalitetnih znanstvenih radova i još veću prepoznatljivost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu na međunarodnoj razini.” izjavio je prof. dr. sc. Zoran Đogaš, predstojnik Zavoda za neuroznanost koji je u suradnji s doc. dr. sc. Trpimirom Glavinom, pročelnikom Katedre i predstojnikom Klinike za psihijatriju, a uz suglasnost dekana prof. dr. sc. Ante Tonkića i ravnatelja KBC-a Split prof. dr. sc. Julija Meštrovića i pokrenuo ovu inicijativu.

OTP banka je uz ovu posljednju donaciju u 2020. godini donirala ukupno 3,4 milijuna kuna 10 bolnica iz svih dijelova Hrvatske  pokušavajući pomoći zdravstvenim djelatnicima u njihovom predanom radu i borbi s pandemijom koronavirusa.  „Zahvaljujemo svim zdravstvenim djelatnicima koji brinu za naše zdravlje i u ovim su vremenima posebno izloženi kako bi pomagali svojim sugrađanima. Ovom posljednjom donacijom iskazujemo brigu i za mentalno zdravlje čiju smo važnost osvijestili posebno u ovim vremenima nužne izolacije i posljedične otuđenosti.„ izjavio je Zvonimir Akrap, član Uprave OTP banke, prilikom dodjele ove značajne donacije uz želje za što sretnijom 2021. godinom i što skorijom normalizacijom svih naših životnih aktivnosti.