OTP banka dobila nagradu Zlatni indeks

OTP banka je dobila Zlatni indeks 2013., jedinstvenu nagradu koju studenti dodjeljuju poduzećima za aktivno sudjelovanje u studentskom životu u protekloj godini. Banka je nagrađena u kategoriji stipendije za svoj program potpomaganja studenata slabijeg imovinskog stanja.

Nagrada Zlatni indeks zamišljena je na način da nagradi i na taj način promovira sva ona poduzeća i institucije koje svojim djelovanjem i svim ostalim aktivnostima sudjeluju u studentskom životu, potpomažu aktivnosti udruga ili sudjeluju u nekim od njihovih projekata. Ove godine za nagradu je bilo prijavljeno čak 50 poduzeća.

Projekt je 2010. godine pokrenula udruga eSTUDENT, a ove je prvi put proveden na  nacionalnoj razini. Nagrade se dodjeljuju u šest kategorija - ulaganje u studentske udruge, sudjelovanje na projektima u organizaciji studenata, organiziranje projekata na kojima sudjeluju studenti, stipendije, prakse i najbolji imidž prema percepciji studenata, a svaka kategorija ima dva pobjednika ovisno o veličini poduzeća (velika te mala i srednja poduzeća). Odluku o dobitnicima donosi Povjerenstvo koje čine predstavnici studenata iz cijele Hrvatske, odnosno sa svih sedam javnih hrvatskih sveučilišta – iz Zagreba, Osijeka, Pule, Rijeke, Zadra, Splita i Dubrovnika.

U okviru svog programa "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banka je prije pet godina pokrenula projekt stipendiranja učenika i studenata slabijeg imovnog stanja u suradnji s predstavnicima lokalne uprave i samouprave. Stipendije se dodjeljuju putem natječaja, a kriteriji su materijalni i socijalni položaj te opći uspjeh u školovanju. U protekle četiri godine u sklopu projekta OTP banka je stipendijama i drugim darovanjima osigurala više od dva i pol milijuna kuna za bolje uvjete školovanja i ulaganja u edukaciju.

 

Kontakt osoba za medije:
Danijela Omelić
072 201 697
danijela.omelic@otpbanka.hr