OTP banka d.d. sa 750.000 kuna pomaže studente slabijeg imovnog stanja i studente sportaše

U okviru programa "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banka d.d. i ove akademske godine stipendira studente slabijeg imovinskog stanja i redovite studente s iznimnim sportskim postignućima. U proteklih dvanaest godina banka je za ovaj program izdvojila više od sedam i pol milijuna kuna.

Obrazovanje je temelj budućnosti svakog društva, a posebno osjetljiva skupina su oni mladi koji imaju želju, ali im manjka sredstava za obrazovanje i usavršavanje. Još od 2010. godine OTP banka d.d. provodi svoj program "Zeleno svjetlo za znanje" u suradnji s lokalnim zajednicama kako bi djeci i mladima u različitim dijelovima Hrvatske osigurala bolje uvjete školovanja. Tako je i u akademskoj godini 2021./2022. projekt stipendiranja studenata slabijeg imovinskog stanja realiziran u partnerstvu s gradovima Split, Zadar, Sisak, Biograd na Moru i Buzet, općinama Župa dubrovačka, Bilje, Jakšić, Nuštar, Lanišće, Barban i Pićan te Sveučilištem u Zadru  i Caritasom Dubrovačke biskupije, odnosno banka se kao partner priključila njihovim postojećim programima stipendiranja. Stipendije su dodijeljene putem natječaja, a kriteriji su bili materijalni i socijalni položaj te opći uspjeh u školovanju.

U istoj akademskoj godini banka je nastavila i sa stipendiranjem studenata sportaša u svrhu poticanja izvrsnosti u sportu na hrvatskim sveučilištima. Putem natječaja odabrano je četvero redovnih studenata, koji uz akademsko obrazovanje ostvaruju i zapažene sportske rezultate.

U proteklih dvanaest godina banka je kroz svoj program “Zeleno svjetlo za znanje” stipendijama i drugim darovanjima izdvojila više od sedam i pol milijuna kuna za bolje uvjete školovanja i ulaganja u edukaciju.