OTP banka d.d. postala je pokrovitelj Umjetničkog paviljona u Zagrebu

OTP banka d.d. se svojim djelovanjem trudi doprinijeti razvoju različitih društvenih aspekata u sredinama gdje posluje, a briga za kulturni život građana jedan je od najljepših čimbenika tog djelovanja. Putem donacija ili sponzorstava, OTP banka d.d. djeluje na pozitivna zbivanja u kulturnim institucijama ili na manifestacijama diljem Hrvatske.

Samo u ovoj godini banka nastavlja biti dijelom Dubrovačkih ljetnih igara, Splitskog ljeta, HNK Split, HNK Zadar, a posebno se ističe dugogodišnje partnerstvo s Koncertnom dvoranom Lisinski te sada i Umjetničkim paviljonom kao jednim od središnjih umjetničkih institucija grada Zagreba, ali i cijele Hrvatske. Kao i dvorana Lisinski, i Umjetnički paviljon je teško stradao u razornom zagrebačkom potresu te mu je potrebna obnova i pomoć kako bi i dalje bio mjesto gdje se postavljaju izložbe najrenomiranijih hrvatskih, ali i svjetskih umjetnika. OTP banka d.d. je prošle godine odmah nakon potresa donirala značajna sredstva za pomoć u obnovi zagrebačkih bolnica, a potom i sisačke bolnice, međutim svjesni kako je i kultura nedjeljivi dio života, uplaćena je i donacija za pomoć pri obnovi Umjetničkog paviljona.

“Želeći da naša pomoć bude kontinuirana i da razvijemo istinski partnerski odnos s ovom značajnom institucijom za grad Zagreb, odlučili smo se na ovaj korak kako bismo podržali sva pozitivna nastojanja Umjetničkog paviljona. Oni su umjetnost iznijeli van, ispred oštećene zgrade kako bi, kad mi već ne možemo unutra, umjetnost došla nama.” istaknuo je prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora Balazs Bekeffy, predsjednik Uprave OTP banke d.d., osvrćući se na ciklus izložbi naziva Umjetnost ispred Umjetničkog paviljona, koji se održava upravo u vanjskom prostoru ispred samog Paviljona.

„Razoran potres u ožujku prošle godine zatvorio je na duže vrijeme vrata Umjetničkog paviljona i time nas onemogućio da svim ljubiteljima umjetnosti i nadalje podastrijevamo naše domaće i međunarodne izložbe. Kako bismo, ipak, ostali prisutni u likovnome životu Zagreba te bili i nadalje s našom publikom, pokrenuli smo ciklus izložbi u javnome prostore. Ciklus Umjetnost ispred Umjetničkog paviljona u ovoj godini predstavit će građanima četiri renomirana hrvatska kipara. Baš kao što je i prošle godine OTP banka d.d. svojom donacijom Umjetničkom paviljonu iskazala brigu za kulturnu baštinu oštećenu u potresu, tako je i sada, svjesna brojnih izazova s kojima su se kulturne institucije susrele zbog potresa i pandemije, odlučila svojim sponzorskim  pokroviteljstvom  poduprijeti izložbenu aktivnost Umjetničkog paviljona. Ovim činom OTP banka d.d. iskazala je veliko povjerenje našim novim idejama i inovativnim projektima na čemu smo izuzetno zahvalni.” rekla je prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora ravnateljica Umjetničkog paviljona u Zagrebu, Jasminka Poklečki Stošić.