Nagrada SJAJ OTP banci

OTP banka je jedina banka među deset tvrtki kojima je uručena nagrada SJAJ za vidljivost i afirmaciju društveno odgovornog poslovanja (DOP) i održivosti u digitalnim medijima tvrtke.

Temeljem provedenog nacionalnog istraživanja na uzorku od 203 poduzeća tj. istraživanju njih 81, Hrvatska udruga poslodavaca, Global Compact mreža Hrvatska, DOBRA HRVATSKA (poslovna inicijativa za promicanje DOP-a) i izdavačka kuća M.E.P. d.o.o. odabrali su deset tvrtki kao primjere izvrsne komunikacije DOP prakse. 

Osim provedenog istraživanja, Odbor nagrade SJAJ je proveo i kvalitativnu i kvantitativnu analizu  sadržaja DOP prakse na korporativnim mrežnim stranicama tvrtki, kao i na njihovim Facebook, Youtube i drugim komunikacijskim kanalima.

OTP banka Hrvatska je prepoznata kao jedna od tvrtki s naprednom praksom DOP-a u Hrvatskoj, koja u okviru provedbe DOP programa "Zelenog svjetla za ..." ulaže u zajednicu te promiče odgovornost na radnom mjestu, odgovorne tržišne pothvate, kao i napredna rješenja za zaštitu okoliša. Banka redovito izdaje iscrpna dvogodišnja izvješća o održivosti prema smjernicama GRI G4.

"Hvala vam u ime Uprave i svih zaposlenika OBH. Hvala i svim našim kolegicama i kolegama koji sudjeluju u brojnim DOP programima OTP banke. Ova nagrada predstavlja važno priznanje naših nastojanja, ali i obvezu nastavka dobrog rada i stvaranja bolje kvalitete življenja i poslovanja zajedno s našim dionicima. Ponosimo se mnogim uspješnim projektima, posebno DOP programom "Zeleno svjetlo za ...", stipendijama za studente, Eureka! - programom nagrađivanja ideja zaposlenika te činjenicom da smo jedina banka u Hrvatskoj koja koristi vlastite solarne izvore energije.“

Pored OTP banke Hrvatska, na svečanosti dodjele nagrade SJAJ priznanja su primile i tvrtke Dukat, Ericsson Nikola Tesla, Heineken Hrvatska, HEP, Hrvatski telekom, INA, Podravka, Valamar Riviera i Vetropack Straža. Ovo je prva godina dodjele nagrade SJAJ.