Na donacijskom natječaju OTP banke odabrano 47 projekata

OTP banka je u okviru svog programa “Zeleno svjetlo za… bolje društvo“ na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 47 projekata kojima će dodijeliti 400.000 kuna.   

OTP banka je sedmu godinu za redom organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo više od tisuću i sedamsto prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 47 projekata, koji su se istaknuli svojom kvalitetom te jasnim doprinosom društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena.

U proteklih sedam godina OTP banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila ukupno dva milijuna i šesto tisuća kuna projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima se provode.

Donacije su u 2018. dodijeljene sljedećim udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj:

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost: Tehničkoj školi Sisak, Gimnaziji Andrije Mohorovičića iz Rijeke, Kvizaškoj Udruzi Zadar, Pokretu otoka iz Stomorske, Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, Društvu za komunikacijsku i medijsku kulturu iz Zagreba, Hrvatskom društvu elektronika u pomorstvu iz Zadra, Gimnaziji Vukovar, Osnovnoj školi Bartula Kašića iz Zadra, START-UP udruzi za poticanje poduzetništva i zapošljavanje iz Fažane i Europskoj udruzi studenata prava ELSA - Split.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša: Umjetničkoj organizaciji Nevidljivi Sisak, Udruzi Kulturna inicijativa iz Pule, Udruzi za promicanje kulture i umjetnosti Dobre Dobričević s Lastova, Ogranku Seljačke sloge Buševec, Udruzi Labin Art Express XXI, Udruzi žena „Luzor” iz Preka, Institutu za pomorsku baštinu ARS NAUTICA iz Tkona, Osnovnoj školi Zadarski otoci iz Zadra, Udruzi mještana Ugljan-Čeprljanda „Idro“ iz Ugljana, Udruzi osoba s invaliditetom „Prijatelj“ iz Metkovića, Udruzi „Obala naših unuka“ iz Oprića, Udruzi žena Gora-Sibić iz Petrinje, Izviđačkom klubu Javor iz Osijeka i Institutu Plavi svijet za istraživanje i zaštitu mora s Malog Lošinja.

U kategoriji humanitarnih projekata: Dubrovačkim knjižnicama, Udruzi roditelja i djece oboljele od malignih i kroničnih bolesti „Ljubav na djelu“ iz Zagreba, Organizaciji za promicanje ženskih prava Domine iz Splita, Udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu Zadarske županije – Koračić, Društvu multiple skleroze Osječko-baranjske županije, Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Osnovnoj školi 22. lipnja iz Siska, Udruzi djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja „Slatki život“ iz Dubrovnika, Planinarskom društvu slijepih "Prijatelji planina" iz Zagreba i Udruzi B.a.B.e. iz Zagreba.

U kategoriji sport: Odbojkaškom klubu Slavonski Brod, Društvu Naša djeca iz Gruda, Zajednici sportova grada Šibenika, Klubu avanturističkih sportova „Cetina Adventure“ iz Sinja, Športskoj zajednici grada Zadra, Ekonomskoj školi Šibenik, Nogometnom kluba „Zara“ iz Zadra, Biciklističkom klubu „Roda“ iz Siska, Mačevalačkom klubu „Dmitar Zvonimir“ iz Osijeka, Sportskom društvo Spartak iz Šibenika, Udruzi tjelesnih invalida grada Siska i Udruzi „Tanac na kolac“ iz Pule.

Osim donacijskog natječaja, OTP banka je i ove godine pomogla osigurati bolje uvjete školovanja za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja u okviru programa „Zeleno svjetlo za znanje“. U akademskoj godini 2017./2018. OTP banka sa 615.000 kuna pomaže 87 studenata slabijeg imovinskog stanja u partnerstvu s gradovima Zadar, Sisak, Čakovec i Benkovac, općinama Župa dubrovačka, Nuštar, Bilje i Medulin te Sveučilištem u Zadru i Caritasom Dubrovačke biskupije.